LinkedIn iOS 14.5’e hazırlık için veri toplamayı durdurdu

LinkedIn, Apple’ın yakında yayınlayacağı veri gizliliği odaklı iOS 14.5 güncellemesi öncesinde izleme verilerini durdurduğunu açıkladı.

LinkedIn iOS 14.5’e hazırlık için veri toplamayı durdurdu
LinkedIn iOS 14.5’e hazırlık için veri toplamayı durdurdu
GİRİŞ 05.03.2021 10:24 GÜNCELLEME 05.03.2021 10:24

LinkedIn konuyla ilgili, “Şimdilik iOS uygulamalarımızın IDFA verilerini toplamasını durdurmaya karar verdik” açıklamasını yaptı. Sosyal medya platformu, değişikliğin reklamların performansı üzerinde “sınırlı” bir etkiye sahip olacağını ve reklam verenlerin kampanyalarını yürütme biçimlerinde ciddi bir değişikliğe dönüşmeyeceğini umuyor.

En büyük çalıntı veri listesi sızdırıldı: 3.2 milyar hesap hacklenmiş

LinkedIn de Türkiye'ye temsilci atayacağını bildirdi

LINKEDIN DAHA UYUMLU BİR YAKLAŞIM SERGİLEDİ

LinkedIn‘in yaklaşımı, Facebook‘un politikaya olan yaklaşımından farklı olarak görülüyor. Facebook, Apple’ın WWDC 2020‘de duyurmasından kısa bir süre sonra, gelirine ve reklam ağına bağlı tüm küçük ve orta ölçekli işletmelerin gelirine zarar vereceğini iddia ederek izin şartına aykırı çıkmıştı.

FACEBOOK İOS KULLANICILARINDAN İZİNLERİ AÇMASINI İSTEDİ

Facebook Şubat ayında, iOS kullanıcılarından değişiklik yürürlüğe girmeden önce etkinlik izlemeyi etkinleştirmelerini istemek gibi ek bir adım attı. LinkedIn, geçen yıl iOS pano verilerini “gizlice” okumaktan dava açıldığında karşılaştığı PR sorunundan kaçınmaya çalışıyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail'den misilleme! "İran’ın saldırısı İsrail ve ABD’ye yaradı..."
“AK Parti’ye ders vermek” iyi bir fikir miydi?