En büyük çalıntı veri listesi sızdırıldı: 3.2 milyar hesap hacklenmiş

Siber güvenlik analiz şirketi BGR, Gmail, Hotmail, LinkedIn ve Netflix gibi platformlara kayıtlı olan yaklaşık 3,2 milyar e-posta kimliği ve şifresinin bir siber korsan forumunda paylaşıldığını açıkladı.

En büyük çalıntı veri listesi sızdırıldı: 3.2 milyar hesap hacklenmiş
En büyük çalıntı veri listesi sızdırıldı: 3.2 milyar hesap hacklenmiş
GİRİŞ 12.02.2021 17:24 GÜNCELLEME 12.02.2021 17:28
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Uzmanlar yayınlanan listenin "çevrimiçi olarak paylaşılan en büyük çalıntı veri listesi" olduğunu vurguladı.

Compilation of Many Breaches (Comb) olarak nitelen bu girişim aslında tek bir saldırı değil, daha çok, önceden internette tespit edilen geçmiş saldırıların derlenmesi. Şu an için bu paylaşımın kaynağı ve konumuna dair herhangi bir bilgi bulunamadı.

Son saldırının, 2017 yılında yine benzer bir şekilde gerçekleştirilen saldırıyla aynı kökene sahip olabileceği düşünülüyor.

15 milyar hesap hacklendi

Bu güvenlik açığını ortaya çıkaran CyberNews raporlarına göre, bilgisayar korsanları toplamda 15,2 milyar hacklenmiş hesap ve 2,5 milyardan fazla farklı e-posta bilgisi biriktirdi.

Comb saldırılarında, hackerler ele geçirdikleri kişisel verilerle çevrimiçi ortamlarda satın alma işlemleri yapabiliyor.

KAYNAK: EURONEWS, HABER7
YORUMLAR 2
  • HakikiVatansever 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu işin çivisi çıktı.milyonlarca insanın hesapları paravan olarak kullanılarak suç işleniyor ve suç masum insanların üzerine kalıyor. En büyük bela paranızın çalınması değil üzerinize kalacak bu suçlardan dolayı sicilinizi, işinizi, memurluğunuzu, öğrenciliğinizi, idellerinizi, hedeflerimizi haysiyetinizi kaybedecek olmanız. Bizzat başıma geldi ve suçsuzyere hüküm yedim. demeedidemeyim.telinizi hesaplarınızı silin yenileyin ve bu haberide emsal gösterip btk ya yazı yazıp sorumluluk kabul etmediğinizi belirtin.
    Cevapla
  • privacy 3 yıl önce Şikayet Et
    Hesaplarınızda telefon doğrulamayı aktif edin.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Gazze'de toplu mezar dehşeti! Canlı canlı gömmüşler
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek