Xiaomi Türkiye'de televizyon üretimi de yapacak

Xiaomi Türkiye Ülke Müdür Yardımcısı İrfan Öztürk, ilk olarak akıllı telefon üretimiyle başlayacaklarını ve zamanla akıllı televizyon olmak üzere diğer ürünlerin de Türkiye’de üretileceğini açıkladı.

Xiaomi Türkiye'de televizyon üretimi de yapacak
Xiaomi Türkiye'de televizyon üretimi de yapacak
GİRİŞ 09.03.2021 12:36 GÜNCELLEME 09.03.2021 12:36

Xiaomi, Samsung ve OPPO Türkiye’de akıllı telefon üretimi yapacaklarını duyurmuşlardı. Akıllı telefonlar, dizüstü bilgisayarlar hariç 289,5 milyondan fazla cihazı birbirine bağlayan platformuyla dünyanın önde gelen tüketici IoT (Nesnelerin interneti) platformunun sahibi Çinli elektronik şirketi Xiaomi, bu ay içerisinde Türkiye’de akıllı telefon seri üretimine başlıyor.

Xiaomi Mi 10s'in lansman tarihi açıklandı

Xiaomi Türkiye’de açacağı fabrika için 24 personel alacağını duyurdu

TELEVİZYON ÜRETİMİ İÇİN FİZİBİLİTE ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Xiaomi ayrıca televizyon üretimi için de fizibilite çalışmalarını başlattıklarını açıkladı.

Bloomberght.com için sorularımı yanıtlayan Xiaomi Türkiye Ülke Müdür Yardımcısı İrfan Öztürk “İlk başta sadece akıllı telefon üretmeye odaklanacağız. İlk aşamada giriş seviyesi ve orta seviye akıllı telefon üretimiyle başlayacağız. Öte yandan diğer ürünlerimiz üzerinde çalışıyor ve üretim konusunda fizibilite araştırması yapıyoruz. Özellikle TV üretim fırsatları üzerinde çalışıyoruz. Xiaomi televizyonlarımızı her zaman olduğu gibi adil fiyatlarla tüketicilerimizin beğenisine sunma imkânı bulabilirsek üretime başlayabiliriz.” açıklamasını yaptı.

XIAOMI TÜRKİYE’NİN İLK HEDEFİ YILDA 5 MİLYON AKILLI TELEFON

Yılda 5 milyon akıllı telefon üretim kapasitesine sahip olacaklarını dile getiren Xiaomi TR. Ülke Müdür Yrd. Öztürk, “Salcomp ile ortak olan Xiaomi, 30 milyon dolarlık yatırımla Türkiye'de üretime başlıyor. Fabrika, Avcılar'da bulunuyor ve yaklaşık 14 bin metrekare kapalı alana sahip. Bu yatırımla hem mavi hem de beyaz yaka olmak üzere yaklaşık 2.000 kişiyi istihdam edeceğiz. İlk başta sadece akıllı telefon üretmeye odaklanacağız. İlk aşamada giriş seviyesi ve orta seviye akıllı telefon üretimiyle başlayacağız’’ dedi.

KAYNAK: HABERTÜRK, HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP'nin depremzedeler üzerinden çirkin algı operasyonuna 13 maddede cevap
Ergin Ataman'dan Siyonist tehdide cevap: Türk vatandaşıyım bana hiçbir şey yapamazsınız!