Grizu-263 Uzay Takımı NASA'nın düzenlediği yarışmada finale kaldı

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Mühendislik Fakültesi öğrencilerinin kurduğu Grizu-263 Uzay Takımı, ABD'de yapılacak Cansat Competition Model Uydu Yarışması'nda yeniden finale kaldı. 5. kez finale kalan Grizu-263 Uzay Takımı, 11-13 Haziran tarihlerinde düzenlenecek yarışmada Türkiye'yi temsil edecek.

Grizu-263 Uzay Takımı NASA'nın düzenlediği yarışmada finale kaldı
Grizu-263 Uzay Takımı NASA'nın düzenlediği yarışmada finale kaldı
GİRİŞ 10.03.2021 09:30 GÜNCELLEME 10.03.2021 09:30

Üniversiteden yapılan açıklamada, Grizu-263 Uzay Takımı'nın, Amerikan Uzay Kurumunca (AAS), Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) sponsorluğunda düzenlenen "Tasarla-Yap-Fırlat" konseptli yarışmada 5'inci kez finale kaldığı, 11-13 Haziran tarihlerinde ABD'de gerçekleştirilecek yarışmada yeniden Türkiye'yi temsil edeceği belirtildi. 

Rusya ve Çin Ay’da ortak uzay istasyonu kuracak

Uzay otelinin fiyatları belli oldu

Türkiye Uzay Ajansı Başkanı: Hayal satmıyoruz

Açıklamada görüşlerine yer verilen Rektör Prof. Dr. Mustafa Çufalı, takımın faaliyetlerinin ülkenin uzay bilimleri çalışmaları açısından önemli olduğunu vurguladı. 

HEDEFİMİZ ÜLKEMİZİ EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL ETMEK

Zonguldak BEÜ'nün dünyanın en prestijli üniversiteleriyle yarışmasının memnuniyetini yaşadıklarını ifade eden Çufalı, şunları kaydetti:

"Grizu-263 Uzay Takımımız uzay çalışmalarıyla ülkemizin ve şehrimizin güçlü bir markası olmaya başladı. Cansat Competition'da 5'inci kez aralıksız olarak adını finale yazdıran Grizu-263, kentin dünyaya açılan bir başarı öyküsünün adı olmuştur. Hedefimiz, ülkemizi en iyi şekilde temsil etmektir. Bu vesileyle takımın danışman hocası Prof. Dr. Bülent Ekmekçi ve takım kaptanı Çağla Aytaç Dursun başta olmak üzere takım üyelerini ve bu başarıda emeği geçen herkesi tebrik ediyorum."

ÜST ÜSTE 5 KEZ FİNALE KALDILAR

Takım kaptanı Dursun da dünya genelinde 100'den fazla üniversitenin yarıştığı yarışmada üst üste 5 kez finale kalmanın gururunu yaşadıklarını belirterek, "CanSat 2021'de de üniversitemizi ve ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğiz. Dünyanın en iyileri arasında zirveyi hedefliyoruz. Başından beri desteklerini esirgemeyen danışman hocamıza, Rektörümüze ve ana sponsorumuz Erdemir'e çok teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Premier Lig ekibi gözünü kararttı! Galatasaray'a Barış Alper Yılmaz piyangosu
Adalet Bakanı Tunç'tan son dakika parti kapatma açıklaması