Microsoft'un Discord'u 10 milyar dolara satın alacağı iddia edildi

Teknoloji dünyasında Microsoft’un 10 milyar dolarlık bir satın alma gerçekleştirmek için Discord ile görüşmelere başladığı iddia edildi. Venture Beat tarafından ortaya atılan iddia güvenilir kaynaklar tarafından da onaylandı.

Microsoft'un Discord'u 10 milyar dolara satın alacağı iddia edildi
Microsoft'un Discord'u 10 milyar dolara satın alacağı iddia edildi
GİRİŞ 23.03.2021 10:40 GÜNCELLEME 23.03.2021 10:40

Koronavirüs pandemisiyle insanlar evden çalışmaya ve sosyal hayattan uzaklaşmaya başladı. Bu nedenle sosyal medya platformlarına talep hiç olmadığı kadar arttı. Discord’da özellikle sesli ve görüntülü iletişim sağlaması nedeniyle özellikle genç kitle tarafından çok fazla kullanılmaya başladı. Discord, söylentilere göre Microsoft'un radarına girdi. İlk olarak VentureBeat'in ortaya attığı ve güvenilir kaynaklara dayandırdığı iddiaya göre Microsoft, Discord'u 10 milyar dolardan fazla bir fiyata satın almak için görüşmeler yapıyor.

140 milyon kullanıcıya ulaştı

Kimliklerinin gizli tutulmasını isteyen kişiler, Discord'un potansiyel alıcılarla görüştüğünü ve Microsoft'un da bunlardan biri olduğunu söyledi. Tüm bunlar, Discord'un aralık ayında 100 milyon dolar almasından ve kullanıcı sayısını 140 milyonun üzerine çıkarmasından sonra gerçekleşti. Microsoft ve Discord temsilcileri ise henüz konuyla ilgili bir yorum yapmadı.

Pinterest'e rekor teklif gündemdeydi

Microsoft, son dönemde teknoloji satın almalarına gözünü dikmiş durumda. Zira şirketin, son olarak Pinterest'i 51 milyar dolar karşılığında satın almayı planladığı bilgisi paylaşılmış, ancak böyle bir anlaşmanın şu an için geçerli olmadığı belirtilmişti.

KAYNAK: WEBRAZZİ, HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Rusya'dan S-500 açıklaması! Tarih verdiler
İstanbul'da Metro Hattındaki arıza 33 saattir giderilemedi