Apple hologram teknolojili akıllı gözlük geliştiriyor

Apple’ın yakın bir gelecekte piyasaya süreceği artırılmış gerçeklik (AR) cihazlarında, kullanıcı deneyimini yükseltmek için hologram teknolojisini kullanacağı iddia edildi. Buna göre Apple Glass isimli akıllı gözlük sanal ortamda üç boyutlu nesneleri kontrol etmenizi sağlayacak.

Apple hologram teknolojili akıllı gözlük geliştiriyor
Apple hologram teknolojili akıllı gözlük geliştiriyor
GİRİŞ 24.03.2021 10:24 GÜNCELLEME 24.03.2021 10:24

Apple'ın Apple Glass veya benzeri aygıtlarda bilgi görüntülemeyle ilgili çok sayıda patenti ve patent başvurusu mevcut. Örneğin, bir Apple Store'da iki öğeyi elinize aldığınızda, gözlükteki ekranda farklılıkların ve benzerliklerin bir madde işaretleri listesi şeklinde görünmesi gibi. Şirket ayrıca gerçekçi çevreleyen ses efektlerine dayanan 3 boyutlu ses teknolojisini de araştırıyor. Şimdi ise şirketin Apple AR araştırmalarına 3D deneyimini geliştirebilecek olan bir patent eklendi.

iPhone 12 mini Apple'ı zarar ettirdi! Samsung'a tazminat ödemek zorunda kalabilir

iOS 14.5 ile gelen Haritalar özelliği Kovid-19 önlemi getiriyor

Apple artırılmış gerçeklik lensi çıkaracak

İngiliz mucitler Richard J. Topliss ve Michael David Simmonds'un "sahne kamerası", "Apple Glass"daki görüntüleri holografik resimlerle tamamlamak üzerine kurulu. Amaç ise kullanıcıların fiziksel olarak o ortamda olduklarını hissetmelerini sağlamak olarak açıklanıyor.

Derinlik yanılsaması için stereoskopik sahneler

Patentte sanal gerçeklik sistemleri, derinlik yanılsaması yaratmak için kullanıcılara stereoskopik sahneler gösterebileceği belirtiliyor. Yani bir bilgisayar, sahne içeriğini gerçek zamanlı olarak ayarlayarak kullanıcının bu sahnenin içinde hareket ettiği yanılsamasını sağlayabilecek.

Kullanıcının, görüntüleri bir sanal gerçeklik sistemi aracılığıyla görüntülediğinde, sahneler içinde birinci şahıs bakış açısından hareket ediyormuş gibi hissedebileceği de belirtilmiş. Karma gerçekliğin (MR), bir kullanıcının gerçek ortamına ilişkin görüşünü artırmak veya buna sanal içerik eklemek için bilgisayarda oluşturulan bilgileri (sanal içerik olarak adlandırılıyor) gerçek dünya görünümleriyle birleştiren artırılmış gerçeklik (AR) sistemlerinden bir spektrumu kapsayacağı ifade ediliyor.

Patent, diğer "Apple Glass" sistemlerinin sanal nesneleri nasıl sunacağını belirtmiyor. Bu nedenle de holografik bir sistemin önceki tasarımlara nasıl uyacağı açık değil. Bununla birlikte bu proje, Apple'ın "sahne kamerası" dediği şeyi yaratmak için gözlüklerin yan tarafına projektörlerin monte edilmesini amaçlıyor.

KAYNAK: DONANIMHABER, HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Alman liderin ziyareti sonrası Cumhurbaşkanlığı'ndan dikkat çeken 'İsrail' çıkışı!
Erdoğan'dan Bahçeli'nin DEM Parti çıkışına destek: Bedelini ödemeye hazır olmalılar