iOS 14.5 ile gelen Haritalar özelliği Kovid-19 önlemi getiriyor

Apple’ın önümüzdeki günlerde kullanıma sunacağı iOS 14.5 güncellemesinin Beta versiyonu yayınlandı ve iPhone’lara gelecek özellikler ortaya çıktı. Kovid-19 odaklı yeni bir özellik iOS 14.5 beta güncellemesinde öne çıktı. Apple Haritalar uygulaması artık Kovid-19 uyarısı yapmaya başlayacak.

iOS 14.5 ile gelen Haritalar özelliği Kovid-19 önlemi getiriyor
iOS 14.5 ile gelen Haritalar özelliği Kovid-19 önlemi getiriyor
GİRİŞ 16.03.2021 10:31 GÜNCELLEME 16.03.2021 10:42

Apple haritalar için yol bildirim opsiyonlarının eklenmesi beklenirken, koronavirüs pandemisi nedeniyle yeni bir özellik kullanıcıları bekliyor. Apple Haritalar uygulamasıyla; radar, trafik kazası veya trafikteki herhangi bir tehlikenin bildirilebilmesine olanak tanıyacak. Kullanıcılar, uygulamaya giriş yaptıktan sonra ekranı yukarı kaydırdıklarında, yeni bir menü ile karşılaşacaklar. Üstelik bu özellik, Siri ile de entegreli olarak çalışacak ve kullanıcı, sadece sesini kullanarak da bildirimde bulunabilecek.

iPhone’lar için güvenlik açıklarını kapatan iOS 14.4.1 güncellemesi yayınlandı

iPhone kullanıcıları için güvenlik özelliği! Sizi takip eden kişileri gösterecek

LinkedIn iOS 14.5’e hazırlık için veri toplamayı durdurdu

Kalabalık tespit özelliği geliyor

iOS 14.5 güncellemesiyle dışarı çıkacağınız zaman sadece Apple Haritalar’ı çalıştırmanız ve gideceğiniz yeri seçmeniz artık yeterli olacak. Gideceğiniz alan veya mekanlarda kalabalık durumu nedir görebileceksiniz. Canlı ziyaret verilerini tutacak Apple Haritalar sayesinde COVID-19 nedeniyle kalabalık ortamlara girmek istemeyen kişiler boş alanları da görebilecekler.

İşletmelerin ya da parkların ne kadar kalabalık olduğunu görerek bu noktalara gidip risk alıp almama kararını iPhone ya da iPad kullanıcıları oldukça kolay verecek. Bununla beraber Apple Haritalar’da işletmeler ve alanlar için günün hangi saatlerinde ne kadar yoğun olduğu konusunda genel bir grafik görülebilecek. iOS 14.5’te Apple kullanıcılarının lokasyon verilerini anonimleştirerek alacak ve bu veriyi herkese sunacak. Canlı ziyaret verileri sayesinde, kalabalık tespit özelliğinin çok sağlıklı çalışması düşünülüyor.

KAYNAK: WEBTEKNO, HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Büyükşehirlerdeki son durum belli oldu! O il de değişim kervanına katılabilir…
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?