iPhone 12 mini Apple'ı zarar ettirdi! Samsung'a tazminat ödemek zorunda kalabilir

Apple, iPhone 12 mini satışlarında hedeflerine ulaşamadığı gibi bir de Samsung’a tazminat ödemek zorunda kalabilir. iPhone 12 mini için Samsung’dan OLED panel sipariş eden firma satışlar beklenenin altında kaldığı için tazminat ödeyecek.

iPhone 12 mini Apple'ı zarar ettirdi! Samsung'a tazminat ödemek zorunda kalabilir
iPhone 12 mini Apple'ı zarar ettirdi! Samsung'a tazminat ödemek zorunda kalabilir
GİRİŞ 24.03.2021 09:37 GÜNCELLEME 24.03.2021 10:37
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Apple, bu sene yaptığı lansmanda amiral gemisi serisine yeni bir aile üyesi ekledi. Diğer modellere göre daha küçük yapıda olan model, satışlarda beklentileri karşılayamadı. Bu ayın başında tedarikçilerden iPhone 12 mini parçası üretimini durdurmasını isteyen Apple, bunun için ise bazı firmalara tazminat ödeyebilir.

Üretim kesilmesi istenen tedarikçi firmalar arasında Samsung’ta yer alıyor.  Güney Kore medyasında ortaya çıkan bilgilere göre, Samsung tazminat için hazırlık yapıyor.

Apple milyarlarca dolar tazminat daha önce ödemişti

Tazminat haberlerinin doğru olma ihtimali ise yüksek. Apple 2019 ve 2020 yılında, söz verdiği ekran tedariğini gerçekleştirmediği için Samsung’a tazminat ödedi. Buna göre Apple, Samsung’a 2019 yılında 683 milyon dolar; 2020’de ise 950 milyon dolarlık ödeme yaptı.

Samsung Display’in OLED panel sevkiyatları Ocak ayında% 9 düşüşle 45 milyon adede düştü. iPhone 12 mini satışlarının yetersiz seviyede olması bu düşüşte rol oynadı. Apple ayrıca, iPhone 12 serisi için Ocak-Haziran üretim hedeflerini 75 milyon adede düşürdü.

 

KAYNAK: SHİFTDELETE, HABER7
YORUMLAR 2
  • Serdar 3 yıl önce Şikayet Et
    adamsın samsung.
    Cevapla
  • gsli 3 yıl önce Şikayet Et
    Bütün telefonlar hemen hemen aynı işi görürken milletin sürekli yenisini almak için sıraya girmesi komik.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Saldırıdan sonra Putin'den savaş açıklaması: Meşru hedef sayacağız!
"Para kulelerinde oklar Ekrem İmamoğlu'nu gösteriyor!"