Apple iPhone 12 Mini’nin üretimini durdurdu

Apple’ın geçtiğimiz yıl tanıttığı ve iPhone SE yerine geçmesini öngördüğü iPhone 12 Mini, istenen satış rakamlarına ulaşamadı. iPhone 12 Mini’nin üretimi durduruldu. Ayrıca iPhone 13 Mini modelinin de iptal edildiği iddia edildi.

Apple iPhone 12 Mini’nin üretimini durdurdu
Apple iPhone 12 Mini’nin üretimini durdurdu
GİRİŞ 22.06.2021 15:00 GÜNCELLEME 22.06.2021 15:00
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Apple geçtiğimiz yıl bir ilki gerçekleştirerek 4 yeni iPhone 12 modeli tanıtmıştı. iPhone SE yerine geçmesi için tasarlanan ufak boyutlu iPhone 12 Mini firmanın istediği satış rakamlarına bir türlü ulaşamadı. Bu nedenle teknoloji devi iPhone 12 Mini’nin fişini çekme kararı aldı.

iPhone kullanıcıları için kritik bir hata tespit edildiiPhone kullanıcıları için kritik bir hata tespit edildi

iPhone 13 fiyat listesi ortaya çıktıiPhone 13 fiyat listesi ortaya çıktı

Apple, iPhone 12 mini ile küçük ekranlı akıllı telefon pazarını canlandırmayı, yeni bir SE model duyurmak yerine ana seriye 'mini' model eklemeyi planlıyordu ancak işler, Apple'ın öngördüğü gibi gerçekleşmedi. Tüketiciler, tamamı 6 inçten büyük iPhone 12 ve 12 Pro modellerine büyük ilgi gösteriyor; iPhone 12 mini, tüm iPhone 12 satışlarının yalnızca yüzde 5'ini oluşturdu. Sonuç; iPhone 12 mini'nin üretimden kaldırılmasıyla sonuçlandı.

IPHONE 13 SERİSİNDE DE MINI OLMAYACAK

Tayvanlı araştırma şirketi TrendForce tarafından paylaşılan bilgilere göre Apple, an itibarıyla iPhone 12 mini üretimini durdurmuş durumda. Üstelik Apple, 'mini' başarısızlığının ardından iPhone 12s ya da iPhone 13 ailesinde de bir 'mini' modele yer vermeyi düşünmüyor. Buna göre yeni iPhone'lar standart, Pro ve Pro Max şeklinde üç farklı model olarak karşımıza çıkacak.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 1
  • vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Doğru karar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?