En tehlikeli Android mesajlaşma uygulamaları

Yeni bir araştırmaya göre Android telefonlardaki mesajlaşma uygulamaları kimlik avı hırsızlığı konusunda büyük tehlikeler barındırıyor. Milyarlarca kullanıcısı olan uygulamalar tehlikeli uygulamalar paylaşıldı.

En tehlikeli Android mesajlaşma uygulamaları
En tehlikeli Android mesajlaşma uygulamaları
GİRİŞ 14.07.2021 09:47 GÜNCELLEME 14.07.2021 09:49

Android cihazlarda yapılan kimlik avı dolandırıcılıkları son dönemde artışa geçmiş durumda. Kaspersky’dan gelen yeni veriler, dolandırıcılık için mesajlaşma uygulamalarının oldukça fazla kullanıldığını gösteriyor.

WhatsApp’ın beklenen özelliği masaüstü versiyondaWhatsApp’ın beklenen özelliği masaüstü versiyonda

Yargıdan Rekabet Kurulu'nun WhatsApp kararına yeşil ışıkYargıdan Rekabet Kurulu'nun WhatsApp kararına yeşil ışık

WHATSAPP ZİRVEDE YER ALDI

Aralık 2020 ile Mayıs 2021 arasında yapılan testlerde Whatsapp, saldırıların %89.6’sını oluşturup liderken, ikinci sırada %5,6 ile Telegram, %5,7 ile Viber ve %1 den az Google Hangouts yer alıyor. Dolandırıcılığın en çok görüldüğü ülkelerin ise Rusya, Brezilya ve Hisdistan olduğu açıklandı.

KİMLİK AVI DOLANDIRICILIĞINDA KULLANILIYOR

Kaspersky, mesajlaşma uygulamalarının dünyanın en popüler uygulamalarından biri haline geldiğini ve bunun, kullanıcılara yönelik daha fazla kimlik avı girişimi yaratacağını söylüyor.

Kaspersky Web içeriği analisti Tatyana Shcherbakova, siber suçluların kimlik avı kurbanlarını aramak için sosyal medyadan iletişim uygulamalarına geçtiklerini ve bu uygulamaların kimlik avını kolaylaştıran özelliklere sahip olduğunu söylüyor.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor