Apple aşı karşıtı uygulamayı kaldırdı

Aşı olmayan ve aşı karşıtları için geliştirilen bir sosyal medya uygulaması, App Store’dan kaldırıldı. Uygulamanın kaldırılma sebebi yanıltıcı bilgiler paylaşılması olarak belirtildi.

Apple aşı karşıtı uygulamayı kaldırdı
Apple aşı karşıtı uygulamayı kaldırdı
GİRİŞ 01.08.2021 10:31 GÜNCELLEME 01.08.2021 10:34
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Pandemi döneminde özellikle mobil uygulamaların kullanımında büyük bir artış yaşandı. Ancak uygulama mağazalarda ne yazık ki aşı ve aşı karşıtlığıyla ilgili pek çok uygulama bulunuyor.

iPhone 13 serisi için kötü haberiPhone 13 serisi için kötü haber

iPhone satışları Apple’a rekor getirdiiPhone satışları Apple’a rekor getirdi

Bu uygulamalardan biri olan ve son dönemlerde dikkat çeken “Unjected”, içinde paylaşılan yanlış bilgiler sebebiyle Apple’ın uygulama mağazası App Store’dan kaldırıldı. Google yetkilileri de bu uygulama hakkında işlem başlattı.

KOMPLO TEORİLERİ VE YANLIŞ BİLGİLER PAYLAŞILIYORDU

Uygulama içinde paylaşılan bilgiler, aşısız bir hayatın daha sağlıklı olduğundan tutun da 5G teknolojisinin bir “biyosilah" olduğuna kadar onlarca farklı komplo teorisi ve yanlış bilgiyi içeriyor. Unjected’da bu bilgileri paylaşan insanlara ek olarak, aşı karşıtı yürüyüşler düzenleyen ve uygulamayı propaganda amacıyla kullanan kişiler de mevcut.

GOOGLE 2 HAFTA SÜRE VERDİ

Google yetkilileri, Unjected’ın geliştiricilerine 2 hafta süre vererek uygulamadaki yanlış bilgileri ve gönderileri kaldırmalarını, aksi takdirde uygulamanın kalıcı olarak Google Play Store’dan kaldırılacağını belirtti. Geliştiriciler ise bu uyarının ardından uygulamada gönderi paylaşma özelliğini anında devre dışı bıraktı.

Uygulamanın sadece 18 bin indirmeye sahip olmasına rağmen Apple ve Google’ın radarına takılmış durumda. İki teknoloji devi de bu tarz yanlış bilgilendirme yapan uygulamaları mağazalarında tutmayacaklarını göstermiş oldu.

YORUMLAR 2
  • yoruk 2 yıl önce Şikayet Et
    düşünce özgürlüğüde bir yere kadar değilmi. demokrasi insan hakları lafta icraatta hitler.
    Cevapla
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bahçeli Ferdi Tayfur'la kime mesaj verdi? 'MHP lideri buna çok tepkili'
Rezalet! 23 Nisan kutlaması adı altında yapılan etkinlik pes dedirtti