Elon Musk, Apple ve Epic tartışmasına dahil oldu

Popüler oyun Fortnite’ın geliştirici Epic ve Apple arasında devam eden tartışmalara Elon Musk dahil oldu ve tarafını belli etti.

Elon Musk, Apple ve Epic tartışmasına dahil oldu
Elon Musk, Apple ve Epic tartışmasına dahil oldu
GİRİŞ 01.08.2021 11:31 GÜNCELLEME 01.08.2021 11:31

Epic ve Apple arasındaki komisyon ücreti tartışması hala devam ediyor. App Store satın alımlarından alınan ücretler yüzünden Fortnite geliştiricisi Epic'in şikayetçi olması. İki şirket arasında devam eden bu gerginlikte Elon Musk tarafını belli etti.

Apple aşı karşıtı uygulamayı kaldırdıApple aşı karşıtı uygulamayı kaldırdı

Epic Games 149 TL değerindeki iki oyunu ücretsiz dağıtıyorEpic Games 149 TL değerindeki iki oyunu ücretsiz dağıtıyor

Elon Musk’tan yeni Bitcoin oyunu! Piyasalarda 'U' dönüşüElon Musk’tan yeni Bitcoin oyunu! Piyasalarda 'U' dönüşü

Musk, bu konuda Epic'i destekliyor. Tarafını attığı bir tweet ile belli eden Musk, "Apple uygulama mağazası ücretleri, internet üzerinde fiili bir küresel vergidir. Epic haklı" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Mevcut kurallara göre Apple, App Store'daki uygulama satışlarından yüzde 30'luk bir pay alıyor. Kalan miktarı ise geliştiricilere veriyor. Apple, ayrıca iPhone ve iPad uygulamalarının yalnızca kendi ödeme hizmetlerini kullanmasını şart koşuyor. Mevcut anlaşmazlık Epic, Fortnite'a kendi ödeme sistemini getirince başladı.

Bunun olmasının ardından Apple, oyunu App Store'dan kaldırdı. Tartışmalar o zamandna beri durmadan devam ediyor. Musk bu cephede tarafını belli etmiş oldu. Twitter üzerinden yaptığı yorumlarla ciddi bir kitleye ulaşan Musk bu konuda Epic'in tarafında yer alıyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Mevduatta parası olanlar dikkat: Süresi 30 Nisan'da bitiyor!
Smart büyüdü! Yeni modeli sosyal medyayı salladı! Tasarımcısı Türk çıktı