Xiaomi’den kripto para hamlesi

Xiaomi, kripto para ile ödemeleri kabul edeceğine dair bir açıklama yaptı. Şimdilik yalnızca bir ülkede geçerli olan kripto para ödemesinin yaygınlaşması bekleniyor.

Xiaomi’den kripto para hamlesi
Xiaomi’den kripto para hamlesi
GİRİŞ 06.08.2021 14:41 GÜNCELLEME 06.08.2021 14:41

Kripto paralar son aylarda gündemden düşmüyor ve Xiaomi’den bu konuyla ilgili dikkat çeken bir açıklama geldi. Çinli teknoloji devi Xiaomi’nin kripto para ile ödemeleri kabul edeceği belirtildi. İlk olarak Portekiz’de bulunan Xiaomi mağazalarında başlayacak olan kripto para ödemeleri İsviçre merkezli kripto ödeme hizmeti sağlayıcısı Ultrust aracılığıyla yapılacak.

Xiaomi teknoloji devleri Apple ve Samsung'u geçtiXiaomi teknoloji devleri Apple ve Samsung'u geçti

Xiaomi CEO’su Mi Mix 4 ve Mi Pad 5 lansman tarihini açıkladıXiaomi CEO’su Mi Mix 4 ve Mi Pad 5 lansman tarihini açıkladı

MI STORE PORTEKİZ’DE KRİPTO PARA İLE ÖDEME ALACAK

Çinli teknoloji firmasının Portekiz’deki perakendecisi, dijital varlıklara destek sağlamak için artık kripto para kabul edecek. Diğer yandan Mi Store Portugal Pazarlama Müdürü Pedro Maia konu hakkında açıklama yaptı. Maia, bu hamlenin ”herkes için yenilik” mottosuna uygun olduğunu belirti.

Xiaomi, kripto para ile ödeme kabul etme kararını hayata geçirmek için Ultrust firmasıyla çalışacak. Böylece; Bitcoin, Ethereum, Tether ve Dash ile tüketiciler, Xiaomi’nin ürünlerini alacak. Bu kripto paralarla; telefonlar, akıllı saatler ve elektrikli süpürgeler dahil tüm Xiaomi ürünleri satılacak.

Teknoloji markasının bu kararı Portekiz’de uygulaması ise birtakım sebeplere dayanıyor. Bu sebepler arasında en güçlüsü ise Portekiz’in vergi politikası diyebiliriz. Portekiz, vergi politikası ile Avrupa’nın en kripto dostu ülkelerinden biridir. Bu yüzden Xiaomi’nin kripto para ile ödeme kabul etme kararını ilk olarak Portekiz’de uygulaması şaşırtıcı değil.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Vatandaşa önemli altın uyarısı: 'Kuyumcular bile satıyor'
Naci Görür 'Aklımızı başımıza toplamamız lazım' deyip uyardı: Depremden çok zarar verir