Epic Games'ten ilginç iddia: Apple ABD hükümeti için çalışıyor

Epic Games ile Apple arasındaki tartışmalar hız kesmeden devam ediyor. Apple'ın çocuklara cinsel istismarı engellemek için iCloud fotoğraflarını tarayacağını açıklaması üzerine Epic Games, Apple'ın ABD hükümeti için çalıştığını iddia etti.

Epic Games'ten ilginç iddia: Apple ABD hükümeti için çalışıyor
Epic Games'ten ilginç iddia: Apple ABD hükümeti için çalışıyor
GİRİŞ 11.08.2021 10:51 GÜNCELLEME 11.08.2021 11:28
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Apple, çocuk ve cinsel istismarı içeren materyallerin yayılmasını azaltmak için yeni adımlar atacağını bildirdi ve iMessage, Siri ve Search'ın yanı sıra iCloud Fotoğrafları taramak için yeni bir sistem üreteceğini açıklamıştı. Fortnite sebebiyle Epic Games ile Apple arasında gerilim yaşanırken, Epic Games tarafından büyük iddialar gündeme geldi.

Apple'dan flaş adım: Çocuk istismarına karşı iPhone'lara özel yazılım geliyorApple'dan flaş adım: Çocuk istismarına karşı iPhone'lara özel yazılım geliyor

Elon Musk, Apple ve Epic tartışmasına dahil olduElon Musk, Apple ve Epic tartışmasına dahil oldu

EPIC GAMES CEO'SU: VERİLER HÜKÜMETE AKTARILIYOR

Epic Games CEO'su Tim Sweeney, Apple'ın yeni denetiminin forumdaki veya sosyal medyadaki içerikleri denetlemek ile aynı olmadığını, denetlenen verilerin kullanıcıların özel verileri olduğunu öne sürerken Apple'ın her konuda verileri tarayabileceğini söylüyor. Ayrıca Sweeney, ''tarama yazılımının kodunu Apple'ın yazdığını ancak yapılan taramaların hükümete aktarıldığını'' söylerek büyük bir iddia gündeme getirdi.

Apple'ın yeni tarama sistemi ise, görüntünün kendisine ulaşmak yerine dosyaları matematiksel olarak karşılaştıran bir sistem olarak tanıtıldı. Sistem görüntüleri kontrol ederek çocuk istismarına karşı kontrol ediyor ve Ulusal Kayıp ve İstismara Uğramış Çocuklar Merkezi'ne işaretlenen hesaplar hakkında bilgi sağlıyor. 

YORUMLAR 4
  • Ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Günaydın!!!
    Cevapla
  • Hakan 2 yıl önce Şikayet Et
    Androidde Abd nin yerli yazılım varda bizmi kullanmadık
    Cevapla
  • Sümeneli 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu zaten biliniyor, bu telefon ve yazılım şirketleri... Emperyal devletlerin truva atı.!
    Cevapla
  • Gerek yok 2 yıl önce Şikayet Et
    Biliniyor...ama politik arenada Amerika kendi şirketleri dışında kalan şirketlere bu suçu yönlendirerek dünya çapında ambargo uyguluyor....örneğin huawei....mahvettiler şirketi...tiktok Amerika’da yasaklandı cinli şirket diye...ama kendileri..yani Amerikan şirketleri istediğini yaparlar dünya üzerinde....Facebook gibi....Google gibi...millet kendini Amerika’ya teslim ettikçe olacağı zaten bu....kim bunlara ambargo koyacak????
    Cevapla
DİĞER HABERLER
3,5 trilyon dolar değerinde! Türkiye'nin cari açığını kapatacak öneri
Kadirov'un durumu kötüye gidiyor! İşte yerine geçebilecek 4 isim...