TikTok indirme rakamlarında Facebook’u tahtından etti

TikTok, Hindistan gibi yüksek nüfuslu ülkelerde yasak olmasına rağmen dünya genelinde yükselişini sürdürüyor. Facebook’un yıllardır elinde tuttuğu en çok indirilen uygulama ünvanı artık TikTok’a geçti.

TikTok indirme rakamlarında Facebook’u tahtından etti
TikTok indirme rakamlarında Facebook’u tahtından etti
GİRİŞ 12.08.2021 17:23 GÜNCELLEME 12.08.2021 17:23
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Nikkei tarafından derlenen bilgilere göre TikTok’un, Facebook, Instagram, Whatsapp ve tüm mesajlaşma uygulamalarını geçerek 2020 yılında en çok indirilensosyal medya uygulaması olduğu açıklandı.

TikTok kullanıcıları için uçaklarda ücretsiz internetTikTok kullanıcıları için uçaklarda ücretsiz internet

Milyarlarca kullanıcısı olan Facebook'tan dua isteme özelliğiMilyarlarca kullanıcısı olan Facebook'tan dua isteme özelliği

2020 yılına kadar en çok indirilen uygulama olarak Facebook yerini korurken, kullanıcı sayısı 2,85 milyarı aşan bir şekilde büyümeye devam ediyordu. Şirketin Hindistan pazarı da dahil bazı ülkelerde yasaklar ile karşı karşıya kalması büyümesinin yavaşlamasına sebep oldu. TikTok, geçtiğimiz yıl yepyeni bir video trendini başlatarak sosyal medya uygulamaları arasında büyük bir yükseliş gösterdi.

Paylaşılan raporda, Tiktok’un kısa video platformu olan ByteDance’ın 2017’de piyasaya sürüldüğü ve o zamandan itibaren Facebook’a ait 4 büyük ABD uygulamasını geride bıraktığı bildiriliyor. Uygulamanın popülaritesi pandemi nedenleri ile oldukça artış gösterirken, Avrupa, Güney Amerika ve ABD’de indirme sıralarının başında yer aldı. ABD’de Trump hükümetinin uygulamayı yasaklaması, yükselişin yavaşlamasına yol açarken, Biden yönetiminin yasakları kaldırması ile beraber TikTok tekrar yükselişe geçti.

YORUMLAR 2
  • çetin 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah düşürmesin
    Cevapla
  • İsm@il 2 yıl önce Şikayet Et
    Tıktok da fiktreleme olayı yok tek kelime ile rezillik kullanıcıların yuzde 99 u kadın ve genc kızlar rezillik sergılemekden başka işleri yok resmen kendilerini pazarlıyanlar var yuzde 1 i de gerceknfaydalı kısım anne babalar bu uygulamaya dıkkat etmeli cocukları özendiren hiç hoş olmayan goruntuler var
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Seçime son 2 gün kala Goldman Sachs'tan Türkiye raporu!
Fatih Sondaj Gemisi, Göktepe-1 kuyusunda sondajına başladı