Telekomünikasyon şirketi hacklendi: Milyonlarca kullanıcı tehlikede!

Bilgisayar korsanları dünyanın en büyük telekomünikasyon şirketlerinden birini hackledi ve 70 milyon kişinin verilerini satışa çıkardı.

Telekomünikasyon şirketi hacklendi: Milyonlarca kullanıcı tehlikede!
Telekomünikasyon şirketi hacklendi: Milyonlarca kullanıcı tehlikede!
GİRİŞ 21.08.2021 09:29 GÜNCELLEME 21.08.2021 09:29

İddiaya göre ABD’nin en büyük telekomünikasyon şirketlerinden biri olan AT&T hacklendi. İnternet üzerinden satışa sunulan veriler, kullanıcıların tepkisine yol açtı.

Geçtiğimiz günlerde hacklenen ve verileri satışa çıkarılan T-Mobile’dan sonra bu kez de AT&T hack saldırısı ile gündeme geldi.

Kripto para hırsızı 600 milyon doları iade ettiKripto para hırsızı 600 milyon doları iade etti

LinkedIn hacker’ı: ‘700 milyon kullanıcı verisini eğlence için çaldım’LinkedIn hacker’ı: ‘700 milyon kullanıcı verisini eğlence için çaldım’

ShinyHunter adlı hacker grubunun geçtiğimiz günlerde popüler hacker forumlarından birinde sızdırdığı veriler ile ilgili reklam yaptığı ortaya çıktı.

AT&T veri tabanını 1 milyon dolar fiyat etiketi ile satışa çıkaran hackerlar, isteyen kişilere verileri 30 bin dolara parça parça da satabileceğini açıkladı.

AT&T AÇIKLAMA YAPTI

AT&T sözcüsü yaptığı açıklamada, “Web sitesinde yaptığımız incelemelere göre sızdırılan verilerin bizim şirketimize ait olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim.” dedi.

Bazı analistler, siber suçluların T-Mobile saldırısı sonrasında bu olayın gerçekleşmesinin şüpheli bir durum olduğunu belirtiyor. Henüz hackerlar tarafından örnek veriler yayınlanmadığı için verilerin sahte olabileceği tahmin ediliyor.

Hackerlar yaptığı açıklamada, “AT&T tüm verileri paylaşana kadar inkar edecek.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!