Yüz yüze eğitime başlayacak öğrenciler için teknolojik cihazlar

Kovid-19 pandemisi nedeniyle okula uzun bir süredir ara veren öğrenciler bu dönem dersliklere dönüşe hazırlanıyor. Öğrencilere eğitim hayatında yardımcı olacağını düşündüğümüz teknolojik cihazlar haberimizde.

Yüz yüze eğitime başlayacak öğrenciler için teknolojik cihazlar
Yüz yüze eğitime başlayacak öğrenciler için teknolojik cihazlar
GİRİŞ 21.08.2021 17:02 GÜNCELLEME 21.08.2021 17:02
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Milli Eğitim Bakanlığı öğrencilerin 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı’nda yüz yüze eğitime başlayacağı tarihi 6 Eylül 2021 olarak açıklamıştı. Pandemiyle geçen bir buçuk yıllık uzaktan eğitim sistemi sona erecek ve önümüzdeki ay öğrenciler dersliklerde yerini alacak. Yüz yüze eğitimin başlayacağı 2021-2021 Eğitim ve Öğretim Yılı’nda öğrencilere yardımcı olacak birçok yeni teknolojik cihaz tanıtıldı. Öğrencilerin derslerine yardımcı olacak ve onların hayatını kolaylaştıracak teknolojik ürünleri sizin için derledik.

MEB'den yüz yüze eğitim açıklaması! Detaylar belli olduMEB'den yüz yüze eğitim açıklaması! Detaylar belli oldu

Yüz yüze eğitimde ilk ders zili için tarih belli oldu! Bakan Özer kararlıYüz yüze eğitimde ilk ders zili için tarih belli oldu! Bakan Özer kararlı

EN İDEAL ARAÇ DİZÜSTÜ BİLGİSAYAR

Günümüzde öğrencilerin en temel ihtiyaçlarından birisi taşınabilir bilgisayarlar. İnternet üzerinden araştırmalar yapmak, proje hazırlamak ve ödev yazmak için en ideal araç dizüstü bilgisayarlar olarak öne çıkıyor.

Dizüstü bilgisayar seçimi yaparken öğrencilerin ihtiyaçları göz önünde bulundurulması kritik önem taşıyor. Ayrıca evde kullanım için bilgisayara ekstra bir monitör bağlanarak daha rahat bir çalışma ortamı oluşturulabilir.

3 BOYUTLU YAZICI

Öğrencilerin yeni öğretim yılında projelerini hazırlaması ve hayal güçlerini dışa vurabilmeleri için 3 boyutlu yazıcılar da tercih edilebilir. Günümüzde bir bilgisayar veya tablet fiyatına alınabilecek 3 boyutlu yazıcılar bulunuyor. Yerli markaların bu alanda ürettiği güzel modeller mevcut.

ROBOTİK KODLAMA SETLERİ

Geleceğin meslekleri arasında yerini alan robotik kodlama için günümüzde birçok set bulunuyor. Çocuk yaşlardan başlayarak gençlere ve yetişkinlere hitap edecek seviyelerde robotik kodlama setleri eğitim hayatında öğrencilere büyük destek verebilir.

GÖZ SAĞLIĞI İÇİN YAZICI

Öğrencilerin hazırladıkları ödev, sunum ve projeleri kağıda dökebilmesi de gerekebiliyor. Bunun için öğrencinin kolayca ulaşabileceği bir yazıcı olması oldukça önemli. Ayrıca göz sağlığını korumak açısından da bazen bilgisayar ekranı yerine yazıcıdan metinlerin çıktısının alınarak fiziksel olarak üstünde kafa yorulması faydalı olacaktır.

ALTERNATİF OLARAK TABLET

Çocukların en çok sevdiği teknolojik alet haline gelen tabletler günümüzün en popüler cihazlarından biri oldu. Dizüstü bilgisayar yerine geçeceği düşünülen tabletler bütçeye uygunluğu açısından tercih sebebi olabilir. Dokunmatik ekranı nedeniyle pratik bir kullanım sunan tabletler çocukların uygulamalara daha kolay ulaşmasını sağlıyor. Android ve iPad modelleri bütçeye göre değişkenlik gösteriyor.

AKILLI KALEM

Teknoloji ve eğitimin basit ama yine de etkileyici bir birleşimi olan akıllı kalem , yazılı metninizi dijitalleştiren akıllı yazılım ve sesi kaydeden hassas bir mikrofon aracılığıyla derslerden ve derslerden aldığınız tüm notları dijital olarak kaydetmenizi sağlıyor. Öğrenciler bu tarz akıllı kalemler sayesinde günlük ders takibini daha basit hale getirebilir. Bilgisayar veya tablete bağlanarak tüm notları pratik bir şekilde dijital ortama geçirmek mümkün.

ELEKTRONİK KİTAP 

Elektronik kitap okuyucu sayesinde e-kitap formatındaki tüm belgeleri pratik bir şekilde yanınızda taşıyabilirsiniz. Öğrencilerin sırt çantalarını kitapla doldurmanın önüne geçecek bu cihaz sayesinde okuma alışkanlığı da geliştirilebilir. Günümüzde birçok büyük firma e-kitap okuyucu üretiyor. 

GÜRÜLTÜ ENGELLEYİCİ KULAKLIKLAR

Öğrencilerin özellikle gürültülü bölgelerde yaşıyorlarsa daha iyi konsantre olabilmesi için gürültü engelleyici özelliğe sahip kulaklıkları tercih etmesi oldukça faydalı olabilir. Bu kulaklıklar sayesinde çevredeki sesler minimuma indirgenebiliyor. Günümüzde neredeyse tüm markalar bu özelliğe sahip kablolu veya tam kablosuz modeller üretiyor.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 12
  • Hahaha 2 yıl önce Şikayet Et
    Dalga mı geciyosunuz şaka mı yapiyosunuz anlamadim. Dizustunu birak 3 d yazicidan bahsediyor. Fiyatlardan haberiniz var mi sizin ? Kolej çocuklari icin mi yapiyosunuz bunlari anlamadim ki :))
    Cevapla
  • Barış 2 yıl önce Şikayet Et
    Bunları zaten kullanıyoruz, diğer mesleklere de tavsiye edilir
    Cevapla
  • Topkapı 2 yıl önce Şikayet Et
    iyide bunları öğretmenler kullanabiliyormu
    Cevapla
  • Sabır 2 yıl önce Şikayet Et
    herzaman geln gideni aratır. yeni meb bakanı cok hevesli basladi iyi guzel de.... neyse... vatana millete gercek manada faydası olur inşallah.
    Cevapla
  • Bozkurt 2 yıl önce Şikayet Et
    Sınıflardaki başarısız öğrencilerin tamamının evinde sınırsız internet tablet bilgisayar ve çogundada cep telefonu var. Bence milli eğitim bu konuyu iyice araştırmalı kar zarar hesabı yapılmalıdır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şehirlerarası yollarda dolaşan insanlar tedirgin etti! İşte yaşanan ilginç anlar
Ergin Ataman'dan Siyonist tehdide cevap: Türk vatandaşıyım bana hiçbir şey yapamazsınız!