Google ve Microsoft milyarlarca dolarlık yatırım sözü verdi

Beyaz Saray'da Google, Microsoft ve IBM gibi teknoloji devlerinin katıldığı siber güvenlik zirvesi gerçekleştirildi. Biden'ın yönettiği toplantı sonrası teknoloji devleri milyarlarca dolarlık siber güvenlik yatırımlarını açıkladı.

Google ve Microsoft milyarlarca dolarlık yatırım sözü verdi
Google ve Microsoft milyarlarca dolarlık yatırım sözü verdi
GİRİŞ 26.08.2021 11:39 GÜNCELLEME 26.08.2021 12:10

Beyaz Saray’da gerçekleşen ve ABD Başkanı Biden’ın ev sahipliği yaptığı siber güvenlik toplantısında teknoloji devleri ile bu şirketlerin patronları ile tepe yöneticileri yer aldı.

Yıl boyunca peş peşe gelen siber saldırılar ile bu saldırılardan oluşan zararı azaltmak amacıyla yapılan tu toplantının ardından Google ile Microsoft’tan siber güvenlik alanına on milyarlarca dolarlık yeni yatırım kararları geldi.

Sahte kripto uygulamaları siliniyorSahte kripto uygulamaları siliniyor

Zam haberi Microsoft hisselerini uçurduZam haberi Microsoft hisselerini uçurdu

Parasal yatırım dışında toplantıda yer alan firmalar şu anda 500 bine yakın olan siber güvenlik uzmanı ihtiyacının da karşılanması için çalışacaklarını duyurdu.

GOOGLE 5 YILDA 10 MİLYAR DOLAR HARCAYACAK

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, Apple’ın yeni programlar ile eko sistemi ve teknoloji tedarik zinciri üzerindeki siber güvenlik çalışmalarını artıracağı ifade edildi.

Google ise gelecek 5 yılda siber güvenlik alanına 10 milyar dolar yatırım yapacağını ve 100 bin kişiyi bu alanda eğiteceğini duyurdu.

MICROSOFT İSE 20 MİLYAR DOLAR YATIRIM YAPACAK

Microsoft da gelecek 5 yıl için siber güvenlik alanına 20 milyar dolarlık katkı sözü verdi. Microsoft CEO’su Satya Nadella attığı tweet ile bu duyuruyu yaparken firmanın hükümet kurumalarına da 150 bin dolarlık siber güvenlik katkısı vereceği ifade edildi. Microsoft 2015’ten beri siber güvenlik alanına yılda en az 1 milyar dolarlık bir yatırım yapıyor.

IBM de gelecek 3 yılda en az 150 bin kişinin siber güvenlik alanında eğitileceğini duyurdu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika haberi: MİT'ten yeni operasyon: Fehmi Oral Meşe yakalandı!
Bakan Tunç'tan mülakat açıklaması: Büyük bir yalan...