WhatsApp’tan uçtan uca şifreli bulut yedekleme

WhatsApp yeni özelliğini bir blog gönderisiyle duyurdu. Kullanıcılar artık mesajlarını bulut hizmetleriyle uçtan uca şifreli olarak yedekleyebilecek.

WhatsApp’tan uçtan uca şifreli bulut yedekleme
WhatsApp’tan uçtan uca şifreli bulut yedekleme
GİRİŞ 11.09.2021 17:34 GÜNCELLEME 11.09.2021 17:34
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

WhatsApp, sohbetlerde sunduğu uçtan uca şifrelemeyi artık yedeklemelerde de sunmaya başlayacaklarını duyurdu. Bu sayede artık kullanıcılar, bulut yedekleme yaparken WhatsApp sohbetlerinin korunduğundan emin olacak.

WhatsApp’tan sohbet silmeye yeni özellikWhatsApp’tan sohbet silmeye yeni özellik

WhatsApp uçtan uca şifrelemeyle ilgili korkutan iddiaWhatsApp uçtan uca şifrelemeyle ilgili korkutan iddia

WhatsApp, 2016 yılından bu yana sohbetlerde uçtan uca şifreleme sunarak kullanıcılarına mesaj gizliliği sağlıyor. Bu durum bulut tabanlı hizmetler aracılığıyla yedeklemelerde ise sunulmuyordu. Google Drive ve iCloud gibi bulut tabanlı hizmetlerde yedeklemelerin güvenliği, hizmetin kendisi tarafından kontrol ediliyor.

YEDEKLERE WHATSAPP BİLE ERİŞEMEYECEK

Paylaşılan yeni bir blog gönderisi bu durumun artık değişeceğini ve kullanıcıların bulut yedekleme hizmetlerinde de WhatsApp sohbet yedeklerini şifreleyebileceğini açıklıyor. Kullanıcılar, yedekleme sırasında seçmeleri halinde ne WhatsApp ne de bulut hizmeti yedeklerin içeriğine erişemeyecek.

WHATSAPP SOHBETLERİ 64 BASAMAKLI ANAHTAR İLE ŞİFRELENECEK

Yedekleme sırasında sohbetler WhatsApp tarafından sağlanan benzersiz ve rastgele oluşturulmuş 64 basamaklı bir anahtar ile şifrelenecek. Bu anahtar da kullanıcı tarafından belirlenen bir şifre ile korunabilecek. Bir kullanıcı, 64 basamaklı anahtarı manuel olarak girebilecek ya da belirlediği şifre ile WhatsApp'ın HSM(Donanımsal Güvenlik Modülü) tabanlı Yedek Anahtar Kasası olarak nitelendirdiği yerden anahtarı otomatik olarak alarak yedeklenen dosyalarına erişebilecek.

 

KAYNAK: DONANIMHABER, HABER7
YORUMLAR 1
  • ülkücü 2 yıl önce Şikayet Et
    acıyorum wp kullananlara. Adamlar Ab ye imzalatmadi bizi 2. sinif ulke yerine koydu ve zorla imzalattı
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı