WhatsApp’tan yerel işletmeler için yeni özellik

WhatsApp işletme hesaplarının bilinirliğini artırmak için bir geliştirme üzerinde çalışıyor. Bu özelik hem kişisel hem de işletme hesapları için kullanılabilecek.

WhatsApp’tan yerel işletmeler için yeni özellik
WhatsApp’tan yerel işletmeler için yeni özellik
GİRİŞ 16.09.2021 13:36 GÜNCELLEME 16.09.2021 13:36

WhatsApp yetkilileri, Reuters‘a yeni özellik hakkında bir demeç verdi. Facebook’un mesajlaşma servisi, bugün uygulamada ilk kez işletme aramayı test etmeye başladı. Yeni özellik, platform kullanıcılarının uygulamadaki bir rehber aracılığıyla mağazaları ve servisleri bulmasını sağlayacak. Brezilya, São Paulo‘daki test, Facebook’un servislerinde e-ticareti destekleme yolundaki en son özellik.

WhatsApp yeni özelliğini Türkiye’de kullanıma sunduWhatsApp yeni özelliğini Türkiye’de kullanıma sundu

WhatsApp’tan sesli mesajlar için yeni özellikWhatsApp’tan sesli mesajlar için yeni özellik

WHATSAPP’TA TİCARETİ BAŞLATMANIN BİRİNCİ YOLU

Facebook’un ticari mesajlaşmadan sorumlu başkan yardımcısı Matt Idema, bir röportajda “Bu, insanların WhatsApp’ta bir ticaret sürecini başlatmasının birincil yolu olabilir.” dedi. Zira WhatsApp, Facebook ve Instagram’dan farklı olarak uygulamasında reklam yayınlamıyor.

Mesajlaşma servisi, küçük firmalar için özel bir uygulama ve daha büyük işletmelerin sistemlerini bağlaması için bir tür yazılım arayüzü sundu. Bu sayede, platformdaki işletme sayısı giderek arttı ve yeni bir gelir elde etmeye başladı. COVID-19 salgınında çevrim içi satışlar patlamaya devam ediyor. Facebook uygulama içi alışveriş özelliklerini piyasaya sürdü.

UYGULAMA İÇİ REKLAMLAR GELEBİLİR

Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, Haziran ayında bu konuda bir demeç verdi. Facebook’un Mağazalar özelliğinin birkaç ülkede WhatsApp’a genişleyeceğini duyurdu. WhatsApp, son yıllarda ürün katalogları ve alışveriş sepetleri gibi alışveriş araçlarını da piyasaya sürdü.

WhatsApp, yeni testin belirli São Paulo bölgelerinde gıda, perakende ve yerel servisler gibi kategorilerdeki binlerce işletmeyi kapsayacağını açıkladı. Idema, özelliği genişletmek için Hindistan ve Endonezya’nın iyi adaylar olduğunu söyledi. Ayrıca Idema, WhatsApp’ın gelecekte uygulama içi reklamlar sunma olasılığını da yalanlamadı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İspanya, 4 ülke ile aynı anda Filistin devletini tanımayı planlıyor
İBB'nin metro beceriksizliğinde yeni adres: Tam 5 gündür kapalı!