6G teknolojisiyle hayatımıza girecek teknolojiler

Uzmanlar, 6G teknolojisi ile yapay zeka ve robotik alanlarında büyük ilerleme kaydedileceği görüşünde birleşiyor.

6G teknolojisiyle hayatımıza girecek teknolojiler
6G teknolojisiyle hayatımıza girecek teknolojiler
GİRİŞ 29.09.2021 09:40 GÜNCELLEME 29.09.2021 09:40

Dünya genelinde hala altyapı çalışmaları devam eden 5G teknolojisi, yalnızca belirli bölgelerde kullanılabiliyor.

Kullanıcılara düşük gecikmeli ve yüksek hızlı internet vadeden bu teknoloji, gelecek yıllarda yerini 6G'ye bırakacak.

DÜNYA 5G'YE GEÇME AŞAMASINDA

Günümüzde 5G teknolojilerinin gelişimi ve sağlayacağı avantajlar teknoloji dünyasının gündeminde yer alan konuların başında geliyor.

Yüksek hızlı 5G teknolojisinde indirme hızlarının minimum zamana inmesi hedefleniyor. Cerebrum Tech Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Dr. R. Erdem Erkul, “6G sayesinde insanların yapay zeka ile olan etkileşimi büyük ölçüde artış gösterecek. Nesnelerin interneti, otonom araçlar, uzaktan yapılan ameliyatlar gibi pek çok konuda çığır açacak bir sürecin şekilleneceğini düşünüyoruz.” dedi.

6G TEKNOLOJİSİ NELER GETİRECEK

6G teknolojisinin getireceği yenilikleri değerlendiren Cerebrum Tech Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Dr. R. Erdem Erkul, “5G teknolojisinin yaygın hale gelmesi ve 6G çalışmalarının da hız kazanmasıyla yapay zekâ ve robotik alanlarında hızlı bir ivme kazanılacağını düşünüyoruz.

6G sayesinde insanların yapay zeka ile olan etkileşimi büyük ölçüde artış gösterecek ve yeni deneyimler kazanılmasının önü de açılmış olacak.

Nesnelerin interneti, otonom araçlar, uzaktan yapılan ameliyatlar gibi pek çok konuda çığır açacak bir sürecin şekilleneceğini düşünüyoruz.

Yapay zeka algoritmaları çok yüksek işlem gücü gerektiriyor. Dolayısıyla bulut kullanımı da bir gereklilik halini alıyor. 6G bulutun işlem gücünü hızla uç aygıtlara, telefon, akıllı gözlük ve diğer tüm akıllı nesnelere taşıyacak.

Tabi yeni nesil ağ bağlantısı teknolojileri ortalama 10 yıllık süreçler halinde gelişiyor. İlerleyen dönemlerde bu süreler de daha kısa hale gelecektir.” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nde aklın yolu bir: “Büyükşehirlerde destek Cumhur’a!”
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'