Dünyada bir ilk olan USB-C portlu iPhone satışta

Geçtiğimiz ay bir mühendislik öğrencisi iPhone X model cihaza USB-C portu entegre etmişti. Lighting girişi iptal edilen iPhone X veri aktarımı ve şarj için USB-C portunu kullanıyor. Türünün tek örneği olan cihaz açık artırmaya çıkarıldı.

Dünyada bir ilk olan USB-C portlu iPhone satışta
Dünyada bir ilk olan USB-C portlu iPhone satışta
GİRİŞ 04.11.2021 09:20 GÜNCELLEME 04.11.2021 09:20

Ken Pillonel isimli bir mühendislik öğrencisi, geçtiğimiz ay dünyanın USB-C portuyla çalışan ilk iPhone’unu yaptığını açıklamıştı. Pillonel şimdi de paylaştığı bir videoyla bunu nasıl başardığını gösterdi ve USB-C iPhone’u satışa çıkardı.

Herkesin de olduğu gibi, Pillonel de Apple’ın iPhone’lara hâlen USB-C bağlantı noktası eklememesinden rahatsız oluyordu. Bu sebeple de bir iPhone X’i aldı ve kendi başına USB-C portlu bir iPhone yapmaya karar verdi.

5 BİN DOLAR TEKLİF ALDI

Pillonel bunun yalnızca görünüşte olmasını istemiyordu. Genç mühendis, USB-C iPhone’un işlevselliğini korumasını, başarılı bir şekilde şarj olmasını ve veri aktarmasını istiyordu. Aylarca süren çalışmanın ardından da dünyanın USB-C portuyla çalışan ilk iPhone’unun prototipini geliştirmeyi başardı. Pillonel şimdi de bu başarılı prototipini eBay’den açık artırmaya çıkardı ve 4.950 dolara kadar teklif aldı.

AVRUPA BİRLİĞİ USB-C BASKISI DEVAM EDİYOR

Avrupa Birliği, USB-C’nin tüm telefonlarda standart bağlantı noktası olması gerektiğini belirten çalışmalarda bulunsa da Apple’ın böyle bir hamle yapma ihtimali henüz mümkün görünmüyor. Ancak Pionell’in bu projesi yalnızca USB-C’li bir iPhone’un boş bir hayal olmadığını kanıtlamakla kalmıyor, ayrıca bir gün iPhone ve Android telefonların performans ve işlevsellikte bir kayıp olmadan ortak bir şarj bağlantı noktasına sahip olabileceğini gösteriyor.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Erdoğan-Özel görüşmesinde 8 ve 18 yıl detayı!
100 bin TL'ye işçi bulamıyorlar! Ev alan patron bile var