Akıllı telefon satışlarında büyük düşüş

Gartner tarafından yayınlanan rapor akıllı telefon satışlarının 2021 üçüncü çeyreğinde yüzde 6,8 oranında düştüğünü ortaya koydu.

Akıllı telefon satışlarında büyük düşüş
Akıllı telefon satışlarında büyük düşüş
GİRİŞ 29.11.2021 13:55 GÜNCELLEME 29.11.2021 13:55
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Koronavirüs nedeniyle 2020 yılının ilk 9 aylık dönemindeki akıllı telefon satışları oldukça azalmıştı. Ancak yıl sonuna doğru hızlı bir toparlama yaşayan pazar, yeni yılda yükselişli günler geçirdi.

Piyasa analiz şirketi Gartner'ın yaptığı araştırmaya göre, akıllı telefon satışlarındaki yükseliş, 3. çeyrekte yerini düşüşe bıraktı.

Rapora göre, akıllı telefon satışları yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 6,8 oranında düşüş yaşadı.

ÇİP KRİZİNİN ETKİSİ GÖRÜLÜYOR

Yeni rakamlar, üreticilerin sektörde devam eden bileşen sıkıntısı nedeniyle sıkıntı yaşadığını bir kez daha gösteriyor.

Garner'ın kıdemli araştırma direktörü Anshul Gupta, "Güçlü tüketici talebine rağmen; geciken ürün lansmanları, daha uzun teslimat programları ve yetersiz envanter nedeniyle akıllı telefon satışları düşmeye devam ediyor." ifadelerini kullandı.

ÜST SEGMENT MODEL SATIŞLARINDA ARTIŞ VAR

Akıllı telefon pazarı genel olarak düşüş eğiliminde olsa da "premium" olarak nitelendirilen üst segmentte işler gayet iyi gidiyor.

Samsung, geçtiğimiz yılki yüzde 22,1'lik düşüşün ardından, bu yıl yüzde 20,2 pazar payıyla dünyanın lider üreticisi olmaya devam ederken, Apple tarafında ise satışların 8 milyon adet arttığı ve pazar payının yüzde 11,1'den yüzde 14,2'ye yükseldiği görülüyor.

Xiaomi ise payını yüzde 12,1'den yüzde 13'e çıkararak kendine üçüncü sırada yer buluyor. Sıralamanın geri kalanında ise Vivo yüzde 10,5, OPPO ise yüzde 9,8 ile yer alıyor.

YORUMLAR 1
  • tepki 2 yıl önce Şikayet Et
    durmadan cep almak sacmalik zaten hepsi ayni kalitesiz pil cam ve iki yil sonra bozulan cep gunceleme vermezler o zaman niye pahali cep alsin al
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail'den skandal İran ve kara operasyonu duyurusu! Resmen ilan ettiler
Yeni Renault Kangoo Türkiye'de satışa sunuldu! İşte fiyatı