Microsoft, Windows Defender'in macOS, iOS ve Android sürümlerini duyurdu

İlk kez Windows Vista ile hayatımıza giren güvenlik yazılımı Windows Defender, artık macOS, iOS ve Android işletim sistemlerinde de kullanılabilecek.

Microsoft, Windows Defender'in  macOS, iOS ve Android sürümlerini duyurdu
Microsoft, Windows Defender'in macOS, iOS ve Android sürümlerini duyurdu
GİRİŞ 17.06.2022 09:24 GÜNCELLEME 17.06.2022 09:24

Microsoft  tarafından bugün yapılan açıklamada Windows, macOS, iOS ve Android'de yeni bir Defender uygulamasının yakında piyasaya sürüleceği duyuruldu. Yazılım devi, yıllardır antivirüs koruması için Defender takma adını kullanıyor olsa da, bu yeni platformlar arası Microsoft Defender uygulaması, mevcut virüsten koruma yazılımına bağlanan veya ek cihaz korumaları sunan basitleştirilmiş bir kontrol paneli olarak olarak görev yapacak.

Microsoft Defender, bugün Microsoft 365 Bireysel ve Aile abonelerine sunulacak. Seçilen pakete göre özellikler de değişebiliyor. Örneğin, iOS ve iPadOS'ta antivirüs koruması normalde yok. Bu nedenle iOS ve iPadOS'ta diğer cihazlar için uyarılar içeren bir kontrol panelinin yanı sıra bazı web kimlik avı korumaları da sunacak.

Android üzerinde de Microsoft Defender, antivirüs koruması ve kötü amaçlı uygulamaları tarama özelliğini içeriyor. Uygulama, web kimlik avı koruması sağlamak için bağlantıları da tarayabiliyor. Yayınlanan Microsoft Defender, mevcut güvenlik uygulamasını değiştirmeye çalışmaktan çok bir kontrol paneli görevi görecek. Norton, McAfee veya diğer satıcılardan gelen mevcut antivirüs programının  bildirimlerini görüntüleyebilir ve cihazlar arasında güvenlik korumalarını yönetebilirsiniz.

Uygulama, birçok kullanıcı için gereksiz olacak gibi görünüyor, ancak aile üyelerini ve birden fazla cihazı basit bir kontrol paneli ile korumak isteyenler için faydalı bir program. Microsoft, daha fazla özelliğin de yakında Windwos Defender'e ekleneceğini duyurdu.

Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Uzmanlar açıkladı! Türkiye'nin Filistin'de neler yaptığı ne zaman ortaya çıkacak?
205 milyon liralık vurgun! Banka denetiminde ortaya çıktı!