TikTok için korkutan iddia: Çalışanlar kullanıcıların verilerine ulaşabiliyor

ABD'de Oracle ile anlaşarak dikkatleri üzerine çeken TikTok için yeni bir iddia ortaya atıldı. İddiaya göre TikTok çalışanları kullanıcıların şifresi ve mesajları dahil olmak üzere birçok veriye ulaşabiliyor.

TikTok için korkutan iddia: Çalışanlar kullanıcıların verilerine ulaşabiliyor
TikTok için korkutan iddia: Çalışanlar kullanıcıların verilerine ulaşabiliyor
GİRİŞ 20.06.2022 12:12 GÜNCELLEME 20.06.2022 12:12
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Çin merkezli olması nedeniyle şüphe uyandıran TikTok için yeni bir iddia ortaya atıldı. İddiaya göre dünyanın en çok kullanılan sosyal medya platformu TikTok, ABD'de dahil birçok ülkede kullanıcıların mesajlarını ve şifresi dahil kullanıcıların birçok verisine erişebiliyor. Üstelik bu verilere tüm çalışanlar ulaşabiliyor. 

İddia TikTok'un şirket içi görüşmelerinin sızdırılmasının ardından geldi. 80’den fazla ses kaydı içeren sızıntı sonrası çalışanların ABD’de dahil olmak üzere tüm dünyadaki kullanıcıların verilerine erişebildiği düşünülmeye başlandı.

Ses kayıtlarını sızdıran TikTok çalışanları, bu durumu endişe verici buldukları için ses kayıtlarını kamuoyu ile paylaştıklarını söyledi.

TIKTOK İDDİALARI SERT BİR ŞEKİLDE YALANLADI

TikTok ise bu iddiaları hızlı bir şekilde yalanladı. Bütün verilerinin varılan anlaşma sonrası artık ABD’deki Oracle’ın veri tabanında saklanacağını duyuran firma, “Biz dünyanın en iyi iç güvenlik ve dış güvenlik uzmanlarıyla çalışıyoruz ve veri güvenliğimiz üst seviyede” diyerek kendini savundu.

Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR 1
  • Fuat 1 yıl önce Şikayet Et
    Komunist çin nasıl bütün dünyada bilgi ve istihbarat topluyor dünya süper gücü ve Hegemon olmak için youtube da "Made in Beijing: The Plan for Global Market Domination" arayın türkçe tercümesi Pekin malı: küresel pazar hakimiyet planı. Konu ABD ama herhangi başka ülke için aynı olay geçerli! Aynı şekilde google de bir kere "Chinas Digital Colonalism: Espionage and Repression Along Digital Silk Road" arayın ve google translate ile tercüme ettirin türkçe tercümesi Çinin Dijital sömürgeciliği; Dijital Ipek yolu boyunca casusluk ve baskı!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Gelinin duvağını toplarken başından vurulmuştu: 3 aylık hamile kadından acı haber!
İsrail ordusu Refah'a karadan girdi: Sınır kapısı ele geçirildi