TikTok, Çin'e veri göndermeme talebini reddetti

TikTok yetkilileri dün ABD Senatosu'nda ifade verdi. İfade verdiği sırada yetkililer, platformun ABD'deki kullanıcı verilerinin Çin'e akışını kesmeyi defalarca reddetti.

TikTok, Çin'e veri göndermeme talebini reddetti
TikTok, Çin'e veri göndermeme talebini reddetti
GİRİŞ 15.09.2022 10:17 GÜNCELLEME 15.09.2022 10:17

Senato İç Güvenlik Komitesi önünde ifade veren TikTok Operasyon Direktörü Vanessa Pappas, Senatör Rob Portman ile TikTok'un kurumsal yapısının ayrıntıları hakkında sık sık tartıştı.

Portman, "TikTok, Çin'e, Çin merkezli TikTok çalışanlarına, ByteDance çalışanlarına veya Çin'deki ABD kullanıcıları hakkındaki bilgilere erişme kabiliyetine sahip olabilecek herhangi bir tarafa tüm veri akışını kesmeyi taahhüt edecek mi?" diye sordu.

TikTok yetkilisi Pappas ise bu soruya TikTok'un Çin'de bir ofisi olmasına rağmen TikTok'un Çin'de faaliyet göstermediğini söyleyerek, "TikTok, kurucusu Çinli olan ve Çin'de ofisleri bulunan ByteDance'e aittir" dedi.

TikTok için korkutan iddia: Çalışanlar kullanıcıların verilerine ulaşabiliyorTikTok için korkutan iddia: Çalışanlar kullanıcıların verilerine ulaşabiliyor

Pappas, ifade sırasında şirketin kayıtlı olarak Çinli çalışanlarının ABD kullanıcı verilerine erişimi olduğunu doğruladı.

Portman daha sonra Pappas'a "Çin'e tüm veri ve meta veri akışını kesme" sözü vermesi için tekrar baskı yaptı, ancak Pappas "ABD hükümetiyle yaptığımız nihai anlaşma tüm ulusal güvenlik endişelerini giderecek" diyerek net bir cevap vermekten kaçındı.

TikTok daha önce ABD kullanıcı verilerini, TikTok'un Virginia ve Singapur'da kontrol ettiği sunuculardan Oracle tarafından yönetilen bulut sunucularına taşıdığını ve sonunda ABD kullanıcı verilerinin kendi sunucularından sileceğini söylemişti. 

Uzmanlardan korkutan açıklama! TikTok tüm verileri Çin hükümetiyle paylaşıyorUzmanlardan korkutan açıklama! TikTok tüm verileri Çin hükümetiyle paylaşıyor

TikTok sık sık birçok ülke tarafından Çin hükümetine veri göndermekle suçlanıyor. Ancak TikTok bu iddiaları her seferinde reddediyor.

KAYNAK: CNN
Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret sonrası sıcak gelişme: Erdoğan'dan son dakika operasyon mesajı!
Herkes birbirini ihbar ediyor! IBAN korkusu Maliye'yi kilitledi!