Windows 8.1 için yolun sonu gözüktü

Microsoft Windows 10 ve son olarak Windows 11'i yayınlanmasının ardından eski işletim sistemlerinin fişini çekmeye devam ediyor. Son olarak Windows 8.1'e desteğini kesen Microsoft, yakında kullanıcılara sık sık bildirim gönderecek.

Windows 8.1 için yolun sonu gözüktü
Windows 8.1 için yolun sonu gözüktü
GİRİŞ 27.06.2022 12:54 GÜNCELLEME 27.06.2022 12:54

Windows 8 ilk çıktığında başlat düğmesinin olmaması ve metro uygulamaların kısıtlı kullanımından dolayı kullanıcıların tepkisine neden olmuştu. Microsoft gelen tepkiler ve Windows 8.1'in kullanımım oranında beklediği oranı yakalayamaması üzerine bir güncelleme olarak Windows 8.1'i 2014'te piyasaya sürmüştü.

Windows 8 yine de beklenen ilgiliyi görmedi. Çoğu kullanıcı o dönem Windows 7 kullanmaya devam etti. Windows 8'den gerekli dersleri çıkaran Microsoft, Windows 10 ile zedelenen imajını kurtarabildi. Ardından da Windows 11'i yayınladı. Windows 11 henüz birkaç aylık bir işletim sistemi ve her bilgisayar yükseltilemiyor. Bu nedenle işletim sisteminin başarısını konuşmak için henüz çok erken. Windows 11'e yükseltmenin neden kolay olmadığını aşağıdaki haberden detaylıca öğrenebilirsiniz.

Microsoft, Windows 10'a desteğini sonlandıracağı tarihi duyurduMicrosoft, Windows 10'a desteğini sonlandıracağı tarihi duyurdu

MİCROSOFT WİNDOWS 8.1'İN FİŞİNİ ÇEKİYOR

Microsoft, Windows 8.1'e desteğini 10 Ocak 2023'te tamamen sona erdiriyor. Yazılım devi, Ocak 2023'teki destek kesintisine giden ilk hatırlatma olarak önümüzdeki bu ay Windows 8.1 kullanan cihazlara aşağıdaki bildirimi göndermeye başlayacak. Bildirim tam ekran olarak ve sık sık kullanıcıların karşısına çıkacağı için rahatsız olabilir.

Desteğin sonlanmasıyla Windows 8.1 artık Microsoft tarafından güncelleme almayacak, işletim sistemi hataları giderilmeyecek, güvenlik yamaları getirilmeyecek ve böylece yeni çıkan virüslere karşı bilgisayarınız korumasız olacak.

KAYNAK: HABER7
Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP'nin depremzedeler üzerinden çirkin algı operasyonuna 13 maddede cevap
36 bin sağlık personeli alınacak!