Microsoft, Windows 10'a desteğini sonlandıracağı tarihi duyurdu

Microsoft, Windows 10 için desteğin sonlandırılacağı tarihi duyurdu. Ancak Windows 10'dan Windows 11'e geçiş sanıldığı kadar kolay değil.

Microsoft, Windows 10'a desteğini sonlandıracağı tarihi duyurdu
Microsoft, Windows 10'a desteğini sonlandıracağı tarihi duyurdu
GİRİŞ 20.06.2022 15:56 GÜNCELLEME 20.06.2022 16:01
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Windows 11'in kullanıma sunulmasıyla birlikte akla ilk gelen soru Microsoft'un Windows 10'u daha ne kadar desteklemeye devam edeceği oldu. Microsoft tarafından bugün bir blog yazısında Windows 10'un 14 Ekim 2025'e kadar desteklenmeye devam edeceğini  söylendi. Destek, Windows 10'un hem Home hem de Pro sürümleri için sonlandırılacak. Bu tarihten sonra Windows 10 yüklü bilgisayarlar hiçbir güncelleme almayacağı için tehditlere karşı açık olma tehlikesiyle karşı karşıya kalacak.

WİNDOWS 10'DAN WİNDOWS 11'E GEÇİŞ KOLAY OLMAYACAK

Ancak Microsof bir önceki Windows sürümlerinde sunduğu yükseltme kolaylığını bu  sefer sunmuyor. Birçok bilgisayara Windows 11 yüklenmesi Microsoft tarafından engelleniyor. Windows 11 yüklenebilmesi için yedinci nesil yeni bir CPU, TPM 2.0 güvenlik yongası ve Güvenli Önyükleme desteği gerekiyor. Dolayısıyla Windows 10 yüklü her bilgisayara Windows 11 yüklenemeyeceği için milyonlarca bilgisayar 2025 yılında tehditlere karşı açık hâle gelecek.

Üçüncü parti yazılımlarla desteklenmeyen bilgisayarlara Windows 11 yüklenebiliyor. Fakat eski bilgisayarların donanımı Microsoft tarafından desteklenmediği için her güncelleme bilgisayarın çökme ihtimalini ortaya çıkarıyor.

KAYNAK: HABER7
Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR 1
  • tepki 1 yıl önce Şikayet Et
    com umrunda zaten sanal virus kayniyor benim pc girdimi orda bunlarin sistemi girer cok umrunda degil bir pc kac para bunlarin haberi var mi her bes on yilda bir sacmalik icin pc alamam
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret sonrası sıcak gelişme: Erdoğan'dan son dakika operasyon mesajı!
Çocuklara armağan edilen ilk bayram TBMM arşivinde