Artık güncellenmeyecek! Windows 7 ve Windows 8 kullanıcıları Google Chrome'a veda ediyor

Google tarafından yapılan açıklamada 7 Şubat 2023'te yayınlanacak güncellemenin Windows 7 ve Windows 8.1 kullanıcıları için sunulacak son Chrome güncellemesi olacağı duyuruldu.

Artık güncellenmeyecek! Windows 7 ve Windows 8 kullanıcıları Google Chrome'a veda ediyor
Artık güncellenmeyecek! Windows 7 ve Windows 8 kullanıcıları Google Chrome'a veda ediyor
GİRİŞ 25.10.2022 10:51 GÜNCELLEME 25.10.2022 10:51
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Dünya çapında milyonlarca kişinin kullanmaya devam ettiği Windows 7 ve Windows 8.1 için yolun sonu gözüktü. Microsoft'un ardından yakın bir gelecekte tüm teknoloji devleri bu işletim sistemi için güncelleme sunmaya bırakıyor. 

Google'da yaptığı açıklamada Google Chrome'un 110'uncu sürümünün Windows 7 ve Windows 8.1 için yayınlanacak son güncelleme olduğunu duyurdu. Yeni güncellemenin  7 Şubat 2023'te sunulması bekleniyor. 

Güncelleme desteği kesildikten sonra Chrome birkaç ay sorunsuz çalışmaya devam edecek. Ancak herhangi bir açığın tespit edilmesi durumunda kullanıcıları büyük tehlike bekliyor olacak.

Ayrıca tarayıcı motorunun güncellenmemesin dolayı web programlamadaki yeniliklerden tarayıcıya eklenemeyecek. Bu nedenle web sayfalarının görüntülenmesinde zamanla sorun oluşmaya başlayacak.

Google Chrome kullanıcılarının Windows 10'a güncelleme yapması gerekiyor.

Microsoft, Windows 10'a desteğini sonlandıracağı tarihi duyurduMicrosoft, Windows 10'a desteğini sonlandıracağı tarihi duyurdu

10 bilgisayardan 4'ü Windows 11'e yükseltilemiyor10 bilgisayardan 4'ü Windows 11'e yükseltilemiyor

Google tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Herkese Selam,

Chrome 110'un piyasaya sürülmesiyle (7 Şubat 2023 için planlanmıştır), Windows 7 ve Windows 8.1 desteğini resmi olarak sonlandıracağız. Gelecekteki Chrome sürümlerini almaya devam etmek için cihazınızın Windows 10 veya sonraki bir sürümünü çalıştırdığından emin olmanız gerekir. Bu, Microsoft'un Windows 7 ESU ve Windows 8.1 genişletilmiş desteğinin 10 Ocak 2023'te sona ermesiyle eşleşiyor .

Chrome'un eski sürümleri çalışmaya devam edecek, ancak bu işletim sistemlerindeki kullanıcılar için başka güncelleme yayınlanmayacak. Şu anda Windows 7 veya Windows 8.1 kullanıyorsanız, en son güvenlik güncellemelerini ve Chrome özelliklerini almaya devam ettiğinizden emin olmak için bu tarihten önce desteklenen bir Windows sürümüne geçmenizi öneririz."

Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR 1
  • tepki 1 yıl önce Şikayet Et
    iyi de sadece google mi var bir suru daha iyi net okuyucu var zaten nerde ise google kullanmiyorum digerlerini kullanin daha xp de bile fazla sorun yok panik havasi verip yeni sey satma oyunu sonuna kadar gider madem yeni bir sistem yaptin butun pc uyumlu yap herkes kullansin millet para topliyor durmadan pc alacak enayi sanki
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Şırnaklı damatla Ukraynalı gelinin düğününde servet takıldı
Hababam Sınıfı'nın efsane sahnesi gerçek oldu!