Starlink gerekli izni aldı: Elon Musk'ın interneti hareket halindeyken de kullanılabilecek

Elon Musk'ın sahibi olduğu SpaceX, uzun zamandır Starlink uyduları için verdiği mücadeleyi kazandı. Federal İletişim Kurulu (FCC), Starlink'e hareket halindeyken kullanımı izni verdi.

Starlink gerekli izni aldı: Elon Musk'ın interneti hareket halindeyken de kullanılabilecek
Starlink gerekli izni aldı: Elon Musk'ın interneti hareket halindeyken de kullanılabilecek
GİRİŞ 01.07.2022 09:31 GÜNCELLEME 01.07.2022 09:32

ABD'de Federal İletişim Kurulu (FCC), Starlink'in arabalar, tekneler ve uçaklar dahil olmak üzere hareketli araçlarda çalıştırma başvurusunu onayladı. 

FCC, Starlink erişiminin kendi hizmetlerinde parazit sorunlarına neden olacağın endişesi yaşayan Dish Network gibi şirketlerin itirazlarına rağmen kararı bugün verdi. Konu ilgili detaylara aşağıdaki haberden ulaşabilirsiniz.

Elon Musk'un internet şirketi Starlink, hareket halindeyken de internet sunmak istiyorElon Musk'un internet şirketi Starlink, hareket halindeyken de internet sunmak istiyor

FCC Uluslararası Büro Şefi Thomas Sullivan, başvurunun onayladığı dosyada  “SpaceX'in uydu sistemi için yeni bir terminal sınıfının onaylanması, ister ülke çapında bir karavan sürmek, ister bir kargo gemisini Avrupa'dan bir ABD limanına taşımak olsun, hareket halindeyken bağlantı gerektiren artan kullanıcı taleplerini karşılamak için geniş bant yetenekleri genişletecek" ifadelerine yer verdi.

FCC ayrıca, hareketli Starlink çanaklarının parazite neden olduğu konusundaki başvuruları spekülatif bularak reddetti. Ancak, FCC, konuyla ilgili bazı şartlar sundu. Sullivan dosyaya, "SpaceX, yetkilendirilen hem mevcut hem de gelecekteki hizmetlerden alınan herhangi bir girişimi kabul etmelidir. Bu tür bir müdahale istenmeyen işlemlere neden olsa bile..." diye yazdı. Ayrıca şirket, Starlink çanaklarının parazite neden olmasını engellemeye çalışacak. 

Bu karar, SpaceX'in Starlink'i yüksek hızlı geniş bant internet sağlama yöntemi olarak otomobil, havayolu ve denizcilik sektörlerine genişletmesinin kapısını açıyor. Şirket, uydu internet hizmetini Hawaiian Airlines ve jet servis sağlayıcısı JSX'e getirmek için anlaşma sağlandığını zaten duyurmuştu. 

Starlink for RVs olarak adlandırılan hareket halinde Starlink kullanımı, şu anda ek 25 dolara satılıyor. Starlink için yerel fiyatlandırma sunulacağı tahmin ediliyor. Dolayısıyla ülkemizde de hizmet vermeye başlayınca bu fiyatta değişiklik olabilir.

KAYNAK: HABER7
Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ebediyete uğurlanmak üzere memleketine gönderildi: Anadolu irfanının temsilcisiydi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Hollanda Başbakanı ortak basın toplantısı düzenledi