Western Digital'den 22 TB boyutunda hard disk

Western Digital (WD) yeni bir hard disk piyasaya sürdü. Yeni hard disk 22 TB boyutu ile piyasadaki en yüksek depolama alanına sahip hard disk oldu.

Western Digital'den 22 TB boyutunda hard disk
Western Digital'den 22 TB boyutunda hard disk
GİRİŞ 20.07.2022 16:51 GÜNCELLEME 20.07.2022 16:51

WD bu yılın başlarında 20 TB boyutunda sabit disklerini satışa sunmuştu. Şirket bu yıl içerisinde disk kapasitesini daha da artırarak 22 TB hard diski WD Gold, WD Red Pro ve WD Purple Pro ürün ailesi için piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

Western Digital’in 22 TB HDD’leri, çok yüksek yoğunlukla başa çıkmak için ePMR (enerji destekli dikey manyetik kayıt) teknolojisine ve üç aşamalı aktüatörlere (TSA) teknolojisinden destek alıyor. Ayrıca aynı şekilde 10 plakalı 3,5 inç helyum dolgulu depolama tekniği kullanılıyor. Ayrıca yeni sabit disklerin 7.200 RPM hıza ve 512 MB önbelleğe sahip olacağı açıklandı.

22 TB WD Gold HDD serisi, 291 MB/sn’lik maksimum sürekli aktarım hızı sunuyor. WD Gold HDD uyku modunda 5,7W (düşük kapasiteli bir hard diske eşdeğer) ve aktif çalışma anında ise 9,3W (düşük kapasiteli sürücülere kıyasla daha yüksek) güç tüketiyor.

WD'nin 20 TB boyutundaki hard diski ülkemizde yaklaşık olarak 13 bin TL'den alıcı buluyor. Western Digital’in Gold/Red Pro/Purple Pro 22 TB sabit disklerinin ise ülkemizde henüz satışı yok. Ancak şirket yeni hard diskler için ABD'de 599 dolar liste fiyatı belirledi. Ülkemizde de satışı sunulduğunda tahminen 15-20 bin TL arası bir fiyata satılacağı tahmin ediliyor.

Şirket ayrıca yakında 26 TB diskleri de piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Yüksek kapasite hard disk üretmeyi başaran şirket bu miktarla dünyanın en yüksek kapasiteli disk üretebilen firması unvanı elinde tutuyor.

KAYNAK: HABER7
Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'ndaki aksaklık 40 saattir çözülemedi
Alman liderin ziyareti sonrası Cumhurbaşkanlığı'ndan dikkat çeken 'İsrail' çıkışı!