Windows 11'de bilgisayarın çökmesine neden olan sorun giderildi

Windows 11'e bilgisayarlarını güncelleyen kullanıcılar uzun bir süredir sağ tuşa bastıklarında Windows Gezgini'nin çökmesine neden olan bir sorunla karşı karşıyaydı. Microsoft yeni güncellemeyle bu sorunu tamamen çözdü.

Windows 11'de bilgisayarın çökmesine neden olan sorun giderildi
Windows 11'de bilgisayarın çökmesine neden olan sorun giderildi
GİRİŞ 25.07.2022 11:02 GÜNCELLEME 25.07.2022 11:02

Microsoft tarafından Windows 11 için yayınlanan KB5015882 numaralı güncelleme ile Dosya Gezgini'nde yaşanan sorunlar tamamen giderildi. Windows 11'de uzun bir süredir sağ tuşa basıldığında Windows Gezgini'nin çökmesinden dolayı ekran tamamen beyaz oluyor ve Windows Gezgini yeniden başlatılıyordu. Bu ise birçok kullanıcı için sinir bozucu olabiliyordu.

Microsoft bu sorunu sonunda çözdüğünü duyurdu. Ayrıca klavyedeki oynat ve duraklat butonlarını kullanıldığında Dosya Gezgini’nin çalışmayı durdurmasına neden olan bir sorunda düzeltildi. Bugünden itibaren KB5015882 numaralı güncelleme tüm Windows 11 kullanıcılarına sunuldu. Kullanıcılar isteğe bağlı olan güncellemeyi Windows Update aracılığıyla yükleyebiliyor. 

WİNDOWS 11 LİSANS ÜCRETİYLE ŞAŞKINLIK YARATTI

Microsoft Ekim ayında Windows 11’i piyasaya sürmesine rağmen yeni işletim sisteminin satışını doğrudan yapmıyordu. Windows 11 yalnızca Windows 10 kurulu bir bilgisayar üzerinden ücretsiz güncellenerek etkinleştirilebiliyordu.

Microsoft tarafından sürpriz bir şekilde Windows 11 lisansı satılmaya başlandı. Resmi Microsoft web sayfasında Windows 11 Home 2 bin 699 TL, Windows 11 Pro ise 3 bin 899 TL'ye satılmaya başlandı.

Microsoft Windows 10'un  hem Home hem de Pro sürümlerini 14 Ekim 2025'e kadar desteklenmeye devam edecek. 

Microsoft, Windows 10'a desteğini sonlandıracağı tarihi duyurduMicrosoft, Windows 10'a desteğini sonlandıracağı tarihi duyurdu

Ancak Microsof bir önceki Windows sürümlerinde sunduğu yükseltme kolaylığını bu  sefer sunmuyor. Birçok bilgisayara Windows 11 yüklenmesi Microsoft tarafından engelleniyor. Windows 11 yüklenebilmesi için yedinci nesil yeni bir CPU, TPM 2.0 güvenlik yongası ve Güvenli Önyükleme desteği gerekiyor. Dolayısıyla Windows 10 yüklü her bilgisayara Windows 11 yüklenemeyeceği için milyonlarca bilgisayar 2025 yılında tehditlere karşı açık hâle gelecek.

KAYNAK: HABER7
Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: PKK artık gündem olmaktan çıkartılmalı
İspanya, Filistin'i tanıyacaklarını 3 ülkenin liderlerine iletti