Dünyanın en büyük sızıntılarından! KVVK: 69 milyon kullanıcının bilgileri ele geçirildi

Kişisel Verileri Koruma Kurumu'nun (KVKK), bugün yaptığı yeni veri ihlali bildirimi , dünyanın en büyük veri sızıntılarından bir tanesi oldu. NeoPets adlı bir oyun sitesindeki sızıntı nedeniyle 69 milyon kişinin kişisel bilgileri çalındı.

GİRİŞ 29.07.2022 09:42 GÜNCELLEME 29.07.2022 11:19
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Geçtiğimiz hafta TEDAŞ'ın bir çalışanın hesabının çalınmasıyla 208 bin kişinin bilgilerinin sızdırıldığı haberi Türkiye'de çok tartışılmıştı. KVVK bugün yeni bir veri ihlali bildiriminde bulundu. 

(KVKK) tarafından bugün sanal bir evcil hayvan internet sitesi ve oyunu olarak bilinen NeoPets için veri ihlal bildirimi yayınlandı. Veri ihlalinden etkilenen kişi sayısı 69 milyon olarak açıklandı. Yeni veri ihlali dünyanın en büyük veri sızıntılarından bir tanesi oldu.

69 MİLYON KİŞİNİN VERİSİ ELE GEÇİRİLDİ VE SATIŞA ÇIKARILDI

Veri sorumlusunun sistemlerinin bir kısmına yönelik siber saldırı 20 Temmuz'da tespit edildi. Daha sonra bir forum sitesinde saldırgan tarafından, veri sorumlusuna ait online platformdan yaklaşık 69 milyon mevcut ve eski kullanıcının verilerinin ele geçirildiğine dair paylaşım yapıldığı. Söz konusu paylaşımda kaynak kodları ve veritabanı satışa çıkarıldı.

İhlalden etkilenen veriler arasında kimlik, iletişim ve şifre bilgileri olduğu kaydedildi.

NeoPets sitesinde 3.5 milyon aktif ve 65 milyon aktif olmayan hesap bulunuyordu. Ücretli ve ücretsiz üyelerin yanı sıra çocuklara ait veriler de ele geçirildi.

NeoPets Türkiye'de de binlerce kullanıcıya sahipti. KVVK şimdi bu ihlalden Türkiye'de etkilenen kişi ve kayıt sayısını tespit etmeye çalışıyor. Sitenin veri sorumlusu, veri sızıntısının ne zaman ve nasıl gerçekleştiği ile ihlalden hangi verilerin etkilendiğini tespit etmek için bir adli bilişim firması ile çalışmaya başladığı kaydedildi.

KAYNAK: HABER7
Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR 1
  • Bilgi işlem 1 yıl önce Şikayet Et
    Hadi ordan be sızıntıymış bilgi işlemdedirler sızdırıyor para karşılığında kime anlatıyorsunuz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ali Koç gündeme dair önemli açıklamalarda bulunuyor | CANLI
Starbucks 35 milyar dolar değer kaybetti