MIT'den devrim niteliğinde buluş: Yeni bir çağ açtığımıza inanıyoruz

ABD’de yer alan Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nden (MIT) mühendisler, vücudun içini gösteren çıkartma geliştirdi.

MIT'den devrim niteliğinde buluş: Yeni bir çağ açtığımıza inanıyoruz
MIT'den devrim niteliğinde buluş: Yeni bir çağ açtığımıza inanıyoruz
GİRİŞ 31.07.2022 20:49 GÜNCELLEME 31.07.2022 20:49
Bu Habere 77 Yorum Yapılmış

Science dergisinde yayınlanan çalışmaya göre giyilebilir tıbbi cihaz, 48 saat boyunca iç organların sürekli ultrason görüntülerinin doktorlara iletilmesini sağlıyor. 

Araştırmacılar, 2 x 3 santimetre boyutlarındaki çıkartmaların doğrudan cilde yapıştırıldığını belirtti. Çıkartmalar aracılığıyla kalp hastalıklarının, hamilelikle ilgili komplikasyonların ve çeşitli kanser türlerinin teşhis ve tedavisinin gerçekleşebileceği kaydedildi.

TIBBİ GÖRÜNTÜLEMEDE DEVRİM

MIT'de makine mühendisliği ve inşaat ve çevre mühendisliği profesörü olan çalışmanın kıdemli yazarı Xuanhe Zhao, ,"Çıkartmalar ile vücudun her bir yerini görüntüleyebileceğimizi umuyoruz. Bunun giyilebilir cihazlar ve tıbbi görüntülemede bir devrimi temsil ettiğine inanıyoruz” diye konuştu.

Diğer taraftan Zhao çıkartmaların arkasındaki mühendislerin, hastaların cihazları hastaneden veya muayenehaneden sonra eve takmalarına izin verecek kablosuz versiyonları üzerinde çalıştığını sözlerine ekledi.

"İÇ ORGANLARINIZI GÖRMENİZ MÜMKÜN OLACAK"

Zhao, "Vücudun farklı yerlerine birkaç çıkartmanın yapıştırılmasını öngörüyoruz. Ardından yapay zeka algoritmaları görüntüleri analiz ederek hastanın cep telefonuyla iletişim kuracak. Tıbbi görüntülemede yeni bir çağ açtığımıza inanıyoruz. Vücudunuzdaki birkaç çıkartmayla attık iç organlarınızı görebilirsiniz” dedi.

KAYNAK: NTV
Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 77
  • gökhan 1 yıl önce Şikayet Et
    adam bunu Milli istihbarat teşkilatı sanıp yorum yapıyor.hayır bide demiyorki milli istihbaratın bunla ne ilğisi olabilir onu bile sorgulamıyor sonra gidip oy veriyor.sorgulama yok düşünme yok algılama yok.
    Cevapla
  • Tual 1 yıl önce Şikayet Et
    Yan etkileri yoksa iyidir
    Cevapla
  • hormonsuz fikir 1 yıl önce Şikayet Et
    emayti'nin yaptığının daha iyisini yapabiliriz.
    Cevapla
  • Memduh 1 yıl önce Şikayet Et
    Önemli olan görmek degilki, tıp sadece görmek ve ameliyat olsaydi , Malesef müspet tıp teşhis ve tedavide ,özellikle ilaç endüstrisinde cok etkisiz ve çaresiz
    Cevapla
  • kırt 1 yıl önce Şikayet Et
    DE GİT LOO... ne dediğni bilmez herif
    Cevapla
  • meyyid 1 yıl önce Şikayet Et
    bizim proflarda kanal kanal gezip tartışma programlarında boy göstersin.
    Cevapla
  • Aksaraylı 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizim profların çoğu hırsızlıkla prof olanlar. daha geçen ortaya çıkmadımı aksaray üniversitesinin sahte doçenti prof yapması.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı
Gelibolu Yarımadası'ndaki Yeni Zelanda Anıtı'nda anma töreni düzenlendi