e-Devlet'i kullanan kişi sayısı açıklandı

İçeriği ve kalitesi gelişen e-Devlet'te aktif kullanıcı sayısı her geçen gün artıyor. Yeni verilere göre 60 milyondan fazla kişi tarafından kullanılan e-Devlet'in hizmetlerinden vatandaşların yüzde 95'i memnun.

e-Devlet'i kullanan kişi sayısı açıklandı
e-Devlet'i kullanan kişi sayısı açıklandı
GİRİŞ 11.08.2022 14:25 GÜNCELLEME 11.08.2022 14:28
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, e-Devlet Kapısı'nın, vatandaşların işlemlerini hızlı ve güvenli yapabildikleri Türkiye’nin dijital ara yüzü olduğunu söyledi.

Özellikle COVID-19 salgını nedeniyle 2020 ve 2021'de tüm dünyayla Türkiye'de de elektronik hizmetlere olan ihtiyacın net olarak anlaşıldığını belirten Koç, salgın döneminde vatandaşın ve iş dünyasının ihtiyaç duyduğu hizmetlerin dijitalleştirilmesi sayesinde e-Devlet Kapısı'nın kullanımının katlanarak arttığını dile getirdi.

Koç, e-Devlet Kapısı'nın kurulduğu günden bu yana vatandaşların işlerini kolaylaştırdığına dikkat çekerek şunları söyledi:

"Salgın dönemiyle e-Devlet Kapısı'nın önemi de arttı. e-Devlet Kapısı, sadece salgın gibi olağanüstü zamanlarda işleri kolaylaştırmakla kalmadı, aynı zamanda vatandaşlarımızın zamandan da tasarruf etmelerini sağladı. e-Devlet Kapısı sağladığı kolaylıklar ve tasarruflar sayesinde Dijital Türkiye yolunda atılan en büyük adım olduğunu her geçen gün ispatlamaya devam ediyor."

KULLANICI SAYISI 60 MİLYONU GEÇTİ

Salgın sürecinde vatandaşların pek çok işlemini evinden çıkmadan e-Devlet Kapısı üzerinden gerçekleştirdiğini vurgulayan Koç, 2008'de hayata geçirilen uygulamada bugün 886 kuruma ait 6 bin 665 dijital hizmet sunulduğunu belirtti.

"Bugün itibarıyla kullanıcı sayısı 60 milyonu geçen e-Devlet Kapısı çok daha güçlü bir şekilde yoluna devam ediyor" diyen Koç, bu kullanıcı sayısının e-Devlet kullanıcısı olabilecek 15 yaş üstü nüfusun yüzde 91'ine tekabül ettiğini açıkladı.

KAYNAK: AA
Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR 2
  • neden 1 yıl önce Şikayet Et
    neden % 100 değil?
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Evet ben de memnunum, İnterneti icat eden darpa (amerikan savunma ajansı) işletim sistemlerini icat, eden site programlamayı sağlayan programlama dillerini icat edenlerden. Sayelerinde işlerimiz kolaylaştı. Daha donanım ve fibroptik hatlardan bahsetmiyorum bile. Gerçi alternatif, araplar var deve sidiği bilimi üreten. Onları da tercih edebilirsiniz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ortaokul öğrencileri 8 şiddetindeki depreme dayanacak izolatör geliştirdi
Bahçeli Ferdi Tayfur'la kime mesaj verdi? 'MHP lideri buna çok tepkili'