Yeni YouTube TV güncellemesinde 4 video aynı anda izlenebilecek

Akıllı televizyonların vazgeçilmez uygulamalarından YouTube TV, yeni güncelleme sonrası birçok özelliğe kavuşacak.

Yeni YouTube TV güncellemesinde 4 video aynı anda izlenebilecek
Yeni YouTube TV güncellemesinde 4 video aynı anda izlenebilecek
GİRİŞ 23.08.2022 15:31 GÜNCELLEME 23.08.2022 15:32

YouTube TV, yakında “Mozaik Modu” adı verilen bir özellikle ile yeniden kullanıcıların karşısına çıkacak. Bu özellik sayesinde aynı anda dört adede kadar canlı yayın ve video izlenebilecek. 

Yeni özellikler arasında, şirketin TikTok tarzı kısa biçimli video hizmeti olan YouTube Shorts'un büyük ekranlarda görüntülendiğinde ekrana kolayca uyum sağlayan optimizasyonu da yer alıyor. YouTube Shorts, şu anda bazı akıllı TV'lerde (LG'ler gibi) izlenebiliyor olsa da her TV modelinde izlenemiyor. Ayrıca mevcut Shorts videoları dikey boyutlandırma nedeniyle TV'lere pek uygun değil. Yeni güncelleme sonrası YouTube TV'yi destekleyen tüm televizyonlarda Shorts videosu kaliteli bir şekilde izlenebilecek. 

Google'ın yeni güncellemesi, TikTok'un giderek akıllı televizyon alanına girmesiyle geldi.

TikTok akıllı televizyonlar için Vizio TV uygulamasını tanıttıTikTok akıllı televizyonlar için Vizio TV uygulamasını tanıttı

Google yeni rakibine rağmen pazarda çok daha avantajlı. Tüm akıllı televizyonlarda YouTube uygulaması varsayılan olarak yüklenmiş bir şekilde bulunuyor. Hatta televizyon kumandalarında YouTube kısayol tuşu dahi bulunuyor. 

Son olarak Premium abonelerin kitaplıklara göz atabileceği, oynatma listeleri ve albümler ekleyebileceği yeni bir YouTube Music TV uygulaması sunulacak.

Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İşgalci teröristler Gazze'ye giden un yüklü kamyonu durdurup çuvalları parçaladılar!
Zorunlu trafik sigortasında yeni dönem! Her ay hesaplanacak