Meta'dan açıklama geldi! Facebook'ta akışla ilgili bir hata dolandırıcılara yaradı

Bugün Facebook'ta bir sorun nedeniyle kullanıcıların ana sayfası ünlülerden gelen spam içeriklerle dolmaya başladı. Bu durumu fark eden kullanıcılar Facebook'un hacklendiğini düşündü.

Meta'dan açıklama geldi! Facebook'ta akışla ilgili bir hata dolandırıcılara yaradı
Meta'dan açıklama geldi! Facebook'ta akışla ilgili bir hata dolandırıcılara yaradı
GİRİŞ 24.08.2022 14:49 GÜNCELLEME 24.08.2022 15:43

Facebook kullanıcıları ilginç bir hatayla karşı karşıya kaldı. Kullanıcıların ana sayfaları; Lady Gaga, Nirvana ve The Beatles gibi ünlü sanatçılara gönderilen paylaşımlar ile dolup taşıyor.

Kullanıcılar, aile ve arkadaşlarının gönderileri yerine ünlülerin sayfalarına bırakılan yabancıların yorumlarına maruz kalıyor.

Sorunlar, birçok kullanıcının Facebook'un  kendi hesaplarının veya bir bütün olarak şirketin saldırıya uğradığını düşünmesine neden oldu.

Ancak sorunların şirket dışından birinin işi olduğuna veya kötü bir şekilde üretilmiş bir güncelleme olduğuna dair hiçbir belirti yok.

Down Detector, dünyanın dört bir yanındaki kullanıcıların sorunları bildirdiği binlerce sorun raporu gösterdi.

DOLANDIRICILAR BU HATAYI AFFETMEDİ

Facebook'ta nedeni henüz bilinmeyen nedenden dolayı oluşan bu hatayla bazı kişilerin PayPal hesabını da hedef aldığı görüldü. Bu nedenle bazı kişilerin dolandırıldığı düşünülüyor. 

Diğer yandan bazı kişiler ise daha fazla kişiye ulaşmak adına ünlülerin hesaplarında çeşitli paylaşımlar yapmış durumda.

META'DAN AÇIKLAMA GELDİ

İngiltere yayın yapan Metro UK' gazetesine açıklama yapan bir Meta sözcüsü sorunun bugün erken saatlerde bir "yapılandırma değişikliğinden" kaynaklandığını söyleyerek "Etkilenen herkes için sorunu olabildiğince çabuk çözdük ve verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz" dedi.

Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Eurovision'dan skandal Filistin kararı! Sertap Erener yine de gidecek mi?
Çekmeköy’de sahte taksi ile kanlı tuzak! Çantayı da toprağa gömmüş…