Elon Musk'tan 5G hamlesi! SpaceX ve T-Mobile güçlerini birleştiriyor

Twitter üzerinden açıklama yapan SpaceX, T-Mobile ile ortak canlı yayın gerçekleştireceklerini duyurdu.

Elon Musk'tan 5G hamlesi! SpaceX ve T-Mobile güçlerini birleştiriyor
Elon Musk'tan 5G hamlesi! SpaceX ve T-Mobile güçlerini birleştiriyor
GİRİŞ 25.08.2022 13:25 GÜNCELLEME 25.08.2022 13:25

Uydu internet hizmetiyle dünyanın en önemli internet sağlayıcıları arasında yerini alan SpaceX, yeni bir işbirliğiyle kullanıcıların karşısına çıkıyor. 

2019 yılından bu yana 3 bin 100'den fazla uydu fırlatan SpaceX, yüz binlerce uydu interneti abonesine sahip. Mobil operatörlerle de çalışma yürütmek isteyen firma, yarın gerçekleştirilecek canlı yayında açıklama yapacak.

5G'de yeni hız rekoru 3 Gbps oldu5G'de yeni hız rekoru 3 Gbps oldu

Avrupa'nın iki dev uydu şirketi Starlink'e rakip olmak için birleşme kararı aldıAvrupa'nın iki dev uydu şirketi Starlink'e rakip olmak için birleşme kararı aldı

Yarın yapılacak açıklamada SpaceX'in T-Mobile ile iş birliğine giderek 5G alanına girmesi bekleniyor. 5G teknolojisi, günümüzde fiber internet hızlarına ulaşabiliyor. Elon Musk’ın bu durumu avantaja çevirip daha fazla kullanıcıya ulaşmayı hedefleyeceği tahmin ediliyor.

SpaceX Twitter’da yaptığı açıklamada, “Yarın akşam Elon musk ve T-Mobile CEO’su Mike Sievert, bağlantıyı artırma planlarını açıklayan ortak bir etkinlik gerçekleştirecek.” ifadelerine yer verdi. Etkinlik SpaceX’in Güney Teksas’taki Starbase fırlatma sahasında gerçekleşecek.

Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tarım Kredi Kooperatif Market'ten 4-10 Mayıs'a özel indirim! Tarım Kredi Market kataloğu
Kâbe'nin içinden son görüntüler paylaşıldı