Microsoft Edge'de düşük çözünürlüklü fotoğrafların kalitesi yükseltilecek

Microsoft, sadece Edge tarayıcısında bulunan yeni bir özelliği piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Yeni özellik sayesinde düşük çözünürlüklü fotoğraflar, makine öğrenimi ile otomatik olarak netleştirilebiliyor.

Microsoft Edge'de düşük çözünürlüklü fotoğrafların kalitesi yükseltilecek
Microsoft Edge'de düşük çözünürlüklü fotoğrafların kalitesi yükseltilecek
GİRİŞ 14.09.2022 09:44 GÜNCELLEME 14.09.2022 09:44

Microsoft, tarayıcıda Chromium motorunu kullanmaya başlamasıyla birlikte Chrome'dan sonra dünyada en çok kullanılan ikinci tarayıcı olmayı başardı. Şirket şimdi yaptığı güncellemelerle Chrome'dan bu liderliği almak istiyor. 

Bu kapsamda bir dizi güncelleme yayınlayan Microsoft, son güncellemesiyle dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

Microsoft Edge, Android'lerde YouTube reklamlarını engelleyecekMicrosoft Edge, Android'lerde YouTube reklamlarını engelleyecek

Microsoft’un kendi bloğunda yayımladığı bilgilere göre, Edge tarayıcısında yakında Turing Super Image Resolution adı verilen bir makine öğrenimi tabanlı yapay zekayı kullanılacak. Bu teknoloji sayesinde Edge üzerinde görüntülenen düşük çözünürlüklü görsellerin kalitesi otomatik olarak artırılacak. Sistem aynı zamanda Microsoft’un arama motoru olan Bing’in haritalar uygulamasında da çalışacak.

Ancak bu yazılım büyük bir işlem gücüne ve oldukça fazla depolama alanına ihtiyaç duyacağı için Microsoft, bu yazılımı bulut üzerinden sunmayı planlıyor. Bu nedenle bu özellikten yararlanmak için internete bağlı kalınması gerekiyor.

Turing-ISR yazılımı şu anda erken test aşamasında olmasına rağmen bazı Edge kullanıcıları tarafından denenebiliyor. Microsoft Edge’in Stabil, Canary veya Dev sürümlerinde adres çubuğuna “edge://flags” yazarak açılan sekmede “Enhance images in Microsoft Edge” özelliğini varsa aktif edebilir ve bu yeni özelliği test edebilirsiniz.

Microsoft tarafından özelliğin nasıl çalıştığını gösteren görseller de paylaşıldı:

Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
TFF'nin, imza sayısı toplanamadı iddiasına Kulüpler Birliği'nden belgelerle cevap!
Mehmet Şimşek ve kredi iddiaları sonrası IMF'den Türkiye açıklaması