Microsoft Edge, Android'lerde YouTube reklamlarını engelleyecek

Microsoft mobilde Chrome'dan liderliğini almak amacıyla Edge tarayıcısına kullanışlı bir özellik ekledi. Canary sürümünde test edilen özellik ile YouTube gibi sitelerdeki video reklamlar engellenebiliyor.

Microsoft Edge, Android'lerde YouTube reklamlarını engelleyecek
Microsoft Edge, Android'lerde YouTube reklamlarını engelleyecek
GİRİŞ 12.09.2022 16:37 GÜNCELLEME 12.09.2022 16:38
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Yazılım devi Microsoft Edge'in Android sürümüne oldukça kullanışlı bir işlev ekledi. Canary yapısına dahil edilen özellik, YouTube gibi sitelerde videodan önce ve aralarda gösterilen reklamları başarılı bir şekilde engelleyebiliyor.

Deneysel özelliği etkinleştirmek için tarayıcının en son Canary sürümünü Google Play'den indirdikten sonra adres satırına edge://flags/#edge-block-video-ads yazarak işlevi etkin hale getirebilirsiniz. 

Google Chrome'da reklam engelleme eklentileri artık çalışmayacakGoogle Chrome'da reklam engelleme eklentileri artık çalışmayacak

Ayrıca,  Edge'nin ayarlar bölümünden Gizlilik ve Güvenlik'e girerek Adblock Plus eklentisini etkinleştirebilirsiniz. Böylece web sitelerini reklamsız olarak gezebiliyorsunuz.

Yakın tarihli bir Statcounter raporu Microsoft Edge'nin Chrome ve Samsung Internet gibi rakiplerinin oldukça gerisinde olduğunu gösteriyor. Yeni video reklamları engelleme özelliği kullanıcıları Edge'e geçmeye teşvik edebilir.

Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR 1
  • tepki 1 yıl önce Şikayet Et
    hangisi engeleme yapar ise onu kullanirim zaten sayisiz uygulama var aksama reklam bakacak degilim ayni canli tv nr altinda insanlara aksama kadar sapik supuk reklam bakin dedikleri gibi
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim
KAAN için yeni aşama! Teslim tarihi öne çekildi