WhatsApp ekran görüntüsü almanıza izin vermeyecek! Üçüncü parti uygulamalar dahi işe yaramıyor

WhatsApp'ın yeni özelliği ekran görüntüsü ve video kaydı alma konusunu tarihe karıştırıyor. Yeni özelliğin kullanıma sunulması ile birlikte üçüncü parti uygulamaları ile dahi ekran görüntüsü alınamayacak.

WhatsApp ekran görüntüsü almanıza izin vermeyecek! Üçüncü parti uygulamalar dahi işe yaramıyor
WhatsApp ekran görüntüsü almanıza izin vermeyecek! Üçüncü parti uygulamalar dahi işe yaramıyor
GİRİŞ 05.10.2022 13:56 GÜNCELLEME 05.10.2022 13:57
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp yeni bir özelliği daha devreye almaya hazırlanıyor. Henüz test aşamasında olan özellik ekran görüntüsü almanın önüne geçiyor. Platforma gizlilik seviyesini bir tık daha yukarı taşımayı hedefleyen teknoloji devi, yeni özelliği kullanıcılara sunduğu andan itibaren Ekran görüntüsü alınmasına veya video kaydı yapılmasına izin verilmeyecek.

WhatsApp Ekran Görüntüsü Alma Dönemine Son Veriyor

Android için WhatsApp 2.22.22.3 beta sürümünde test edilmeye başlanan özellik kullanıcı deneyimine sunulduğunda tek sefer açılabilen ekran görüntüsü veya video kayıtlarının alınmasını engelleyecek. 

 

WABetaInfo tarafından aktarılan bilgiye göre, WhatsApp, “Bir kez görüntüle” seçili medyayı kaydetmek istediğinizde “Güvenlik politikası nedeniyle ekran görüntüsü alınamıyor” şeklinde bir uyarı gösteriyor. 

WhatsApp

Üçüncü Parti Yazılımlar İşe Yaramıyor

Yine aynı şekilde ekran görüntüsü ve video kaydı almak üçüncü parti uygulamalar ile mümkün. Lakin yapılan testlerde kaydedilen görüntü veya videonun tamamen siyah olduğu fark edildi.

Dünyanın en büyük mesajlaşma platformu WhatsApp, kullanıcı gizliliğini konusuna büyük ölçüde hassasiyet gösteriyor. Lakin uygulamalar sayesinde ekranı görüntüsü alınmasına izin verilmese de ikinci bir telefon veya tablet benzeri ürünler ile ekran görüntüsü kaydetmek mümkün.

Henüz test aşamasında olan uygulamanın ise ne zaman kullanıcılarının deneyimine sunulacağı merak ediliyor.

Ahmet Özcan . Haber7.com - SEO
Haber 7 - Ahmet Özcan .
YORUMLAR 5
  • Cidden 1 yıl önce Şikayet Et
    Telegram'ın özelliklerini WP yeni yapmaya çalışıyor, yıllardır Telegram'da bu özellik zaten var. Üstelik daha pek çok özellik var :) Kurtulun şu WP'den, Kredi kartı bilgilerinizi alacaklar yakında.
    Cevapla
  • serkan bektaşoğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Başka telefonla çeker kendine gönderirsin, bilgisayardan alırsın ekran görüntüsü yine gönderirsin...Yazılım dünyasında çare bitmez...
    Cevapla
  • Mehmet Akif 1 yıl önce Şikayet Et
    Muhtemelen ücretli özel oda uygulamasına dönüştürecek kendisini.
    Cevapla
  • viyana 68 1 yıl önce Şikayet Et
    açıkçası watssap bir halt karıştırıyor. ayın başından beri yıllardır kullandığım hesabta durum paylaşımlarımı göremiyorum. yorum yapan arkadaşlarda da bile resim görünmüyor. enterasan:(
    Cevapla
  • Fatih 1 yıl önce Şikayet Et
    başka telefon ile çekilebilinir çözüm değilki :))
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fransa'dan sürpriz 'Gazze' hamlesi! 48 saat içinde...
CHP'deki "para sayma" soruşturmasında yeni gelişme! Şüphelilerin ifadeleri ortaya çıktı