Uydu internetinde rekabet artıyor! Lynk uzaya baz istasyonu gönderecek

Uzaydan hızlı internet rekabeti yeni bir aşamaya geldi. SpaceX'in en büyük rakiplerinden Lynk, deneysel bir 5G baz istasyonunu aralık ayında uzaya gönderecek.

Uydu internetinde rekabet artıyor! Lynk uzaya baz istasyonu gönderecek
Uydu internetinde rekabet artıyor! Lynk uzaya baz istasyonu gönderecek
GİRİŞ 11.10.2022 13:53 GÜNCELLEME 11.10.2022 14:01

Lynk, henüz adı açıklanmayan bir telekomünikasyon firmasıyla kurduğu ortaklık sonrası aralık ayında deneysel bir 5G hücresel baz istasyonu uzaya fırlatmayı hedefliyor.

Lynk yetkilileri, "Bu test, uzaydan Dünya'daki standart mobil cihazlara 5G sinyali gönderme yeteneğini gösterece " dedi.

Lynk, milyonlarca dolar değerindeki test için Federal İletişim Komisyonu'ndan (FCC) onay aldı. Benzer bir projede T-Mobile ile zaten bir anlaşma imzalamış olan SpaceX, henüz FCC'den onay alabilmiş değil.

Elon Musk duyurdu!  Starlink V2 ile telefonlarla doğrudan uydu internetine bağlanılacakElon Musk duyurdu! Starlink V2 ile telefonlarla doğrudan uydu internetine bağlanılacak

Lynk, geçen yıldan bu yana uydudan telefona hizmet bağlantısını test ediyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Lynk'in ticari direktörü Dan Dooley konuyla ilgili, "Beş kıtada 12 ülkede uydudan telefona doğrudan hizmetleri aktif olarak test ediyoruz" dedi.

Lynk, sahip olduğu teknolojinin 55 ülkede standart 5G cihazlarıyla bağlantı kurmasına izin verdiğini söylüyor. 

KAYNAK: SPACE
Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız