Microsoft Edge'nin yeni "Verimlilik Modu" pil ömrünü uzatıyor

Microsoft, dizüstü bilgisayarlar fişe takılı değilken veya düşük sevide çalışırken pil ömrünü artırmak için Edge verimlilik modu özelliğini geliştirdi.

Microsoft Edge'nin yeni "Verimlilik Modu" pil ömrünü uzatıyor
Microsoft Edge'nin yeni "Verimlilik Modu" pil ömrünü uzatıyor
GİRİŞ 16.10.2022 14:57 GÜNCELLEME 16.10.2022 14:57

Verimlilik modu, Surface cihazlarında test edildikten sonra Microsoft Edge 101'de kullanıma sunuldu. 

Kullanılmayan sekmelerde 5 dakika boyunca işlem yapılmadığında sekmelerini uyku moduna geçirerek pil ömründen tasarruf etmeye ve CPU kullanımını azalmaya yardımcı olan özellik Microsof'un açıklamasına göre daha da geliştirilidi.

Yeni verimlilik modu, Windows, macOS ve Linux'ta kullanılabiliyor. Özellik kullanıcının isteğine bağlı olarak açılıp kapatılabileceği gibi otomatik olarak da devreye girebiliyor.  Edge Program Yöneticisi Allison Pastewka konuyla ilgili, "En son geliştirmelerimizle, dizüstü bilgisayarınız pilinizin bittiğini algıladığında verimlilik modu devreye girerek, tarayıcıyla hem etkileşim halindeyken hem de etkileşimde bulunmadığınızda güç tasarrufu özelliklerini etkinleştirir" dedi.

Yeni güncelleme sonrası verimlilik modunun derecesi de seçilebiliyor. Kullanıcılar artık dengeli ve maksimum bilgisayar tasarruf arasında seçim yapabiliyor.

Dengeli profil seçildiğinde web tarayıcısı, dizüstü bilgisayar fişten çekildiğinde pil tasarrufu için orta düzeyde adımlar atıyor. Pil zayıfladığında ise bu adımları daha da artıyor. Ancak bu özelliğin tarama sırasında gözle görülür yavaşlamalara neden olabileceği belirtiliyor. 

Maksimum tasarruf profilinde ise Edge, fişe takılı değilken veya pil seviyesi düşük olan cihazlarda performansı ikinci plana atarak önceliği pi seviyesini korumaya veriyor.

Pil ömrünü uzatmak için ek önlemler alındığında, Edge araç çubuğunda kullanıcılara "kalp" simgesi gösteriliyor.

Pastewka yeni güncelleme ile ilgili, ​"Verimlilik modunun tarama deneyiminiz üzerindeki etkisini en aza indirmek için elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz, ancak tarayıcıda oyun oynamak gibi performansın önemli olduğu senaryolar için, bu siteleri edge://settings adresi üzerinden engelleme listesine ekleyerek verimlilik modundan çıkarmanızı öneririz" dedi.

Verimlilik modunun yeni güncellenmiş sürümü Microsoft Edge 106'da tüm kullanıcılara sunulmaya başlandı. 

Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İşte Cem Garipoğlu’nun koğuşundaki son görüntüleri
Brezilya'da can kaybı 56'ya yükseldi, vatandaşlar çatılardan böyle alındı