YouTube'dan 4K videolar için önemli açıklama

Geçtiğimiz günlerde videolarda 4K izleme seçeneğinin yalnızca Premium üyelerine sunulacağına dair haberlerin çıkması üzerine konuyla ilgili YouTube'dan resmi açıklama geldi.

YouTube'dan 4K videolar için önemli açıklama
YouTube'dan 4K videolar için önemli açıklama
GİRİŞ 18.10.2022 09:48 GÜNCELLEME 18.10.2022 09:48
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Yaklaşık 4 yıldır Premium isimli özel servisini kullanıcılarına çeşitli pazarlama teknikleri ile benimsettirmeye çalışan YouTube, 4K videolar için önemli bir açıklamada bulundu.

YouTube'da 4K videoları yalnızca Premium aboneleri izleyebilecekYouTube'da 4K videoları yalnızca Premium aboneleri izleyebilecek

Geçtiğimiz haftalarda sınırlı sayıda kullanıcıyla testlere başlayan YouTube, ücretsiz kullanıcılara videoların çözünürlük ayarlarında 2160p (4K) seçeneği için Premium ibaresi gösterip kullanıcıları YouTube Premium satın alma sayfasına yönlendiriyordu. Bu ise 4K videoları artık yalnızca Premium abonelerinin izleyebileceği şeklinde yorumlanmıştı.

YouTube konuyla ilgili Twitter hesabından ilk kez resmi bir açıklamada bulundu.

TEST SONLANDIRILDI

Konuyla ilgili yaptığı açıklamada YouTube tartışmalara şu ifadelerle son verdi:

"Bu deneyi tamamen kapattık. İzleyiciler artık Premium üyelik olmadan da 4K kalitesinde çözünürlüklere erişebilmelidir."


Kullanıcılardan bazıları YouTube'un 4K çözünürlüğünde olan videolar için Premium üyelik stratejisini tercih etme manevrasını "YouTube'un çöküsü" olarak tanımlarken bazıları ise bu stratejinin yüksek maliyetlerden ötürü akıllıca bir fikir olduğunu düşünüyordu.

Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR 1
  • tepki 1 yıl önce Şikayet Et
    ordan bakmak yerine cok yer ayni seyi koyan ordan bakarim
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tahkim Kurulu'ndan Fenerbahçe'nin Süper Kupa cezasına indirim
TOKİ, 33 ilde arsa satışı yapacak