Xiaomi 13 Pro tanıtıldı! 20 Dakikada tamamen şarj oluyor!

Xiaomi'nin MWC’de gerçekleşen fuarda yeni cihazlarını tanıttı. 20 Dakikada tamamen şarj olabilen Xiaomi 13 Pro, üstün performans deneyimini yaşamamızı sağlayacak. Cihazın duyurulduğu ilk andan itibaren özellikler büyük yankı uyandırdı.

Xiaomi 13 Pro tanıtıldı! 20 Dakikada tamamen şarj oluyor!
Xiaomi 13 Pro tanıtıldı! 20 Dakikada tamamen şarj oluyor!
GİRİŞ 27.02.2023 09:52 GÜNCELLEME 27.02.2023 11:12
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Xiaomi, MWC’de gerçekleştirdiği fuarda Xiaomi 13 ailesini tanıttı. Tanıtılan cihazlarda yer alan özellikler fuara damgasını vurdu. İki üyeli serinin en üst düzey telefonu olan Xiaomi 13 Pro, donanım ve yazılım performansıyla kullanıcılarla buluşmayı bekliyor. Xiaomi, ürettiği bu seride performans ve pil tüketiminde ciddi yeniliklere gitti. Ayrıca kamera lensinde kullandığı malzemeler, bizlere çektiğimiz resimlerden daha iyi sonuçlar elde edebilmemizi sağlayacak. Xiaomi 13 Pro’nun sahip olduğu 1 inç kamera sensörü, çektiğimiz resimlerde daha net ve canlı performans sunacak.

Üretilen Xiaomi Pro 13 modeli kullanıcılarda tutuş ve kullanım rahatlığını yaşatması için özel bir tasarımla karşımıza çıkıyor.  İki hafta önce tanıtılan Samsung Galaxy S23 serisine rakip olan Xiaomi 13 Pro, barındırdığı özelliklerle birlikte sadece Samsung’un yeni amiral gemilerini değil, Apple ve Huawei gibi teknoloji devlerinin amiral gemilerini de zorlayacak gibi görünüyor.

Xiaomi, ürettiği her cihazla rakip firmalardaki kullanıcı pazarını kendine çekmek için gerek donanımsal olsun gerek ise yazılımsal olsun ciddi değişikliklere gitmekte. Şirketin cihazlarında yapmış olduğu özelliklerin yanı sıra cihaz tanıtımı yaparken özelliklerin sunulma tarzı da önemsenmekte. Xiaomi’nin teknoloji pazarı stratejisini yürütürken rakip firmaları iyi analiz etmesi, çizdiği yolda istikrarlı bir şekilde ilerlemesini sağlıyor.

XİAOMİ 13 PRO BİZLERE NELER SUNUYOR?

Akıllı telefon pazarına girdiği ilk günden itibaren çizgisini bozmayan Xiaomi, tanıttığı yeni modeliyle birlikte kullanıcıların artık daha kaliteli resimler çekmesini, performansta en üst düzeyde deneyim sağlamalarını ve bu deneyimi yaşarken pil performansından rahatsız olmamalarına odaklanıyor. 

Hızına hız katacak! Redmi Note  11 Pro+  için MIUI 14  yayındaHızına hız katacak! Redmi Note 11 Pro+ için MIUI 14 yayında

Başlıca özelliklerin yanı sıra, ekran tarafına baktığımızda bizleri hızlı yenileme özelliğine sahip 6.73 inç OLED, ultra net ekran karşılıyor.
İşlemci tarafında ise Snapdragon’un gelişmiş işlemcisi olan 8 Gen Plus 2 yonga setli son nesil teknolojiye sahip işlemci bulunuyor. Performans konusunda rakipsiz olmayı amaç haline getirmiş olan Xiaomi, kullanıcılara benzersiz bir oyun deneyimi sunacak.

PİL TASARRUFU DERDİNE SON! 20 DAKİKADA ŞARJ OLUYOR

Xiaomi 13 Pro modeliyle birlikte artık şarj sorunu tamamen ortadan kalkıyor. Barındırdığı 4,820 mAh batarya kapasitesi sayesinde, gün içerisinde X13 Pro modelinizin pilini tamamen bitirmeniz uzun zaman alacak. Pilinizi tamamen bitirdiğiniz anda ise o heyecanlandıran özellik devreye giriyor. Xiaomi, pili bitmiş bir şekilde şarja taktığınız X13 Pro modelinin 20 dakikada tamamen dolarak, sizi düşük pil derdinden kurtardığını söylüyor.

Xiaomi'nin yeni amiral gemisi telefonları 12T ve 12T Pro Türkiye’de satışa sunulduXiaomi'nin yeni amiral gemisi telefonları 12T ve 12T Pro Türkiye’de satışa sunuldu

120 Watt’lık hızlı şarj cihazı, Pili bitmiş X13 Pro’yu 20 dakikada tamamen doldurabilmeniz için harika bir performans sağlıyor. Hızlı şarj seçeneğiyle desteklenen pil sayesinde artık dışarı çıktığınızda şarj sorunu aklınızı sürekli meşgul etmeyecek.

YILLARDIR BEKLENEN SERTİFİKA ALINDI

Xiaomi cihazları nihayet bu yıl IP sertifikası alarak cihazlarını suda bozulmaktan koruyacak. Xiaomi 13 Pro IP 68 sertifikasına sahip olduğu için artık su geçirmeyecek. Xiaomi 13 Pro’nun küresel pazarda piyasaya sunulması bekleniyorken ABD’de piyasaya sürülmesiyle ilgili şimdilik herhangi bir plan bulunmuyor.

XİAOMİ 13 PRO İLE DAHA KALİTELİ FOTOĞRAFLAR

Cihazda 50 megapixel çözünürlüğünde üçlü kamera bulunuyor. Kamera bölümünde dikkatimizi çeken en önemli özellik, Leica lensinin tercih edilmesi oldu. Xiaomi ilk kez uluslararası bir cihazı için Leica şirketi ile ortaklık kuruyor. Ayrıca Leica Authentic ve Leica Vibrant özelliklerine sahip olan telefon artık çektiğiniz görüntülerin ham halini gösterebiliyor.

Birinci kamera için 1 inç boyutunda Sony IMX969 sensörü kullanılıyor. Bu da şimdiye kadar üretilen cihazlar arasında en büyük sensöre sahip olduğunu gösteriyor.

DAHA BÜYÜK EKRANDA YÜKSEK ÇÖZÜNÜRLÜKTE DENEYİM YAŞATACAK

Xiaomi 13 Pro, 6,7 inç ekranda 3.200 x 1.440 çözünürlüğünde ve 522 ppi piksel yoğunluğunda bir görüntü deneyimi sunacak. Belirtilen özellik ile cihazı kullanırken gözlerinizin yorulması engellenmiş olacak. Ayrıca ekran 120Hz yenileme hızına sahip. Bu da uygulamalar arasında gezinti yaşarken daha akıcı bir performans yaşamamızı sağlayacak.

GENEL ÖZELLİKLER

Ekran boyutu çözünürlük 6,73 inç AMOLED; 3.200x1.440 piksel; 120Hz

Piksel yoğunluğu 552 ppi

Boyutlar (Milimetre) 162,9 x 74,6 x 8,38 mm

Ağırlık 229g

Mobil yazılım Android 13

Kamera 50 megapiksel (telefoto), 50 megapiksel (ultra geniş) - Ön Kamera 32 megapiksel

Video çözünürlüğü 8K

İşlemci Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2

RAM/Depolama 12GB + 256GB; 12GB + 512GB

Pil/Şarj Cihazı 4.820 mAh (120W birlikte, 50W kablosuz şarj)

Parmak izi sensörü Yanda bulunuyor

Diğer özellikler IP68, 120W birlikte verilen şarj cihazı, 1 inç kamera sensörü

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 1
  • şimşek 1 yıl önce Şikayet Et
    TEKNOLOJİ değilde EKONOMİ başlığında olmasının sebebi mevcut ekonomi şartlarıyla alamayacağımız için sanırım.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Güler'den müttefiklere mesaj: Aklımızla dalga geçmesinler!
Yıldızların altında tarihi yolculuk