Nokia, telefonları parçalayan firma ile anlaştı!

Finlandiya şirketi Nokia telefonlarında sağlamlığı arttırmak için beklenmedik bir değişikliğe gitti. Yapılan anlaşmaya göre kullanıcılar artık cebinden para ödemeyecek. İşte o anlaşmanın detayları...

Nokia, telefonları parçalayan firma ile anlaştı!
Nokia, telefonları parçalayan firma ile anlaştı!
GİRİŞ 27.02.2023 11:08 GÜNCELLEME 27.02.2023 17:22
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Nokia'nın ana şirketi olan HMD, üretecek oldukları telefonlar için iFixit şirketi ile harika bir anlaşma yaptı. Bu anlaşmaya göre HMD, satışa çıkaracağı yeni cihazı için resmi parça onarım kılavuzunu sunacak. Kullanıcıların kendi telefonlarını tamir etmesine yönelik çalışmaları yürüten Nokia, gelecek olan bu yenilik ile artık tamir masrafının ödenmesine son vermeyi düşünüyor.

Mobil Dünya Kongresi'nin hemen öncesinde HMD Global, özellikle tamir edilebilirlik düşünülerek üretilen ilk telefon da dahil olmak üzere üç Nokia telefonunu duyurdu. Belirtilen yenilik ile kullanıcılara sunulacak özellikler arasında; kullanıcıların satın almış oldukları G22'deki bozuk ekran, bitmiş pil veya bozuk şarj portu gibi sorunları çözmelerine yönelik resmi onarım kılavuzu ve parçaları sunacak. iFixit'in sağlayacağı desteklediği bu çalışma herkes tarafından ilgiyle karşılandı.

Nokia, Samsung ile yeni 5G patent anlaşması imzaladıNokia, Samsung ile yeni 5G patent anlaşması imzaladı

Özelliği sunan HMD, Nokia küresel başkanı Adam Ferguson sahnede duran bozuk bir Nokia G22 cihanı tamir etmeye çalıştı.

"Benim gibi elleri pek de iyi olmayan biri - muhtemelen titrek hareketlerimden de anlamışsınızdır - hepinizle konuşurken bunu yapabiliyorsa, umarım bu herkesin yapabileceğini gösterir" dedi.

TELEFONLARI PARÇALARINA AYIRIYOR

iFixit şirketi daha telefonlar daha dahil olmak üzere hemen hemen her teknolojik ürünü piyasaya sürüldüğü ilk günden itibaren parçalarına ayırmakla meşhur. Şirket parçalarına ayırma, onarım ve tamir gibi çalışmaları kendi sitesinden ve YouTube üzerinden yayınlıyor. 

iFixit şirketinin yayınlamış oldukları videolara büyük ilgi duyan kullanıcılar, satın alacakları telefonların ve diğer cihazların donanımsal özellikleri hakkında daha detaylı bilgilere sahip olabiliyor.

TAMAMEN GERİ DÖNÜŞTÜRÜLMÜŞ MALZEMELERDEN YAPILDI

Nokia G22 tamamen geri dönüştürülmüş malzemelerden yapılmış sert plastik bir arka kasaya sahip. Ürün iki yıllık Android güncellemeleri, üç yıllık güvenlik yamaları ve üç yıllık garanti vaadiyle geliyor.

Giriş ölçekli bir cihaz olma özelliği taşıyan Nokia G22 Unisoc T606 CPU'ya sahip ve kullanıcılara 128 GB dahili depolama alanı sunuyor. Ayrıca Nokia G22 Ve C22 yeni modeller için IP52 sıçrama ve toz koruması özelliği de bulunuyor. HMD'nin iddiasına göre tek bir şarj ile üç güne kadar batarya performansı sağlıyor.

YENİ LOGOSUNU DA YENİLEDİ

Nokia, Barselona'da gerçekleşen Dünya Kongresi'nde 60 yıldır kullandığı logosunu da yenilediğini duyurdu. Yeni marka kimliğini açıklayan firma, logolarında artık yale mavisi, eski ikonik Nokia yazısının olmayacağını belirtti.

Ülkemizde satışı bulunmayan Nokia'nın ilerleyen yıllarda pazar stratejisinin değişip değişmeyeceği bilinmiyor.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 2
  • HakanKTR 1 yıl önce Şikayet Et
    128gb nedir artık ya en az artık 256gb olmalı en fazla 2-5TB
    Cevapla
  • tepki 1 yıl önce Şikayet Et
    iyi uygulama butun marka yapacak ilk cep benim de bu marka idi sonra kendi kendini maf etti yillar ønce bazi tanidik almis idi gunceleme vermedi gidin yenisi alin diye insanlar bosuna cep aldi o zaman bu uygulama iyi de butun marka en az 10 yil gunceleme olacak 8 gb ram altin satilmasi kesin yasak olacak ve 250 gb asagi da satilmayacak
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İmamoğlu her şeyi paylaştı bir tek Eda'yı paylaşmadı
İsrail'i korku sardı: Netanyahu her kapıyı çalıyor Biden sessiz...