Yeni iddia: Samsung Kendi İşlemcilerini Üretecek

Samsung kendi işlemcilerini üreterek dışa bağlılığı azaltmak istiyor. Çip teknolojisinde iyi bir ivme yakalamak isteyen Koreli firma, bu konuda özgün ve lider olmak istiyor.

Yeni iddia: Samsung Kendi İşlemcilerini Üretecek
Yeni iddia: Samsung Kendi İşlemcilerini Üretecek
GİRİŞ 06.03.2023 12:08 GÜNCELLEME 07.03.2023 09:37

Samsung, işlemci dünyasında başka şirketlere olan bağımlılığını azaltmak için yeni yollar arıyor. Koreli Pulsenews haber sitesinde yer alan bilgiye göre Samsung sadece bilgisayarları için değil, telefonları içinde kendi işlemcilerini üretecek. Üretilmek istenen çiplerin Galaxy Book Windows dizüstü bilgisayarlarının gelecekteki sürümlerine de dahil edilebileceği iddia ediyor.

Güncelleme: Samsung, kendine ait işlemci üreteceği haberlerini yalanladıGüncelleme: Samsung, kendine ait işlemci üreteceği haberlerini yalanladı

GELİŞMİŞ BİR EKİP KURULDU

Koreli Pulsenews sitesi iddialarına devam ederek "birden fazla" isimsiz kaynak aracılığıyla, Samsung'un CPU çekirdeği geliştirmeye adanmış yeni bir dahili ekip oluşturduğunu iddia ediyor. Ekibin eski bir AMD CPU geliştiricisi tarafından yönetildiği bildiriliyor, ancak herhangi bir isim açıklanmadı. Haberin devamında:

"Endüstri kaynaklarına göre, Galaxy Chip olarak adlandırılan ilk çip 2025 yılında satışa sunulabilir. Bununla birlikte, Samsung Electronics kendi CPU çekirdeğini geliştirmeye yeni başladığından, çip muhtemelen ARM teknolojisine dayalı bir CPU ile yüklenecektir." iddialarını ekledi.

INTEL'E OLAN BAĞLILIK AZALACAK

Raporda ayrıca şirket içinde geliştirilen CPU çekirdeğinin 2027 yılına kadar hazır olabileceği belirtiliyor. Bu rapor, Samsung'un akıllı telefonlarının yanı sıra bilgisayarları için de bir CPU çekirdeği üretebileceğini gösteriyor. Haberin doğru olması durumunda, bunun Galaxy Book serisi için kesinlikle büyük bir değişiklik olacağı düşünülüyor.

Samsung'dan devrim niteliğinde bir teknoloji: Günlük hayatta da kullanılabilecek!Samsung'dan devrim niteliğinde bir teknoloji: Günlük hayatta da kullanılabilecek!

Günümüzde üretilen Samsung bilgisayarlarına baktığımızda Intel işlemcilerinin yer aldığını görüyoruz. Samsung'un kendi işlemcilerini üretmeye başladığında ise bu durumun tamamen değişeceği düşünülüyor.

EXYNOX İŞLEMCİLERDEN FARKLI OLACAK

Samsung, telefonları için yıllardır Exynox çiplerini üretiyordu, ancak bu çipler ARM'nin tasarımlarına dayanıyordu. Yeni tanıtacağı çiplerde tamamen "Samsung" işçiliğinin olmasını isteyen şirket özgün bir işlemciye sahip olmak istiyor.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yunanistan'ı korkutan gelişme...Türkiye'yi durdurmak için rekor bütçe
Beyaz Saray'dan Refah operasyonu duyurusu! İsrail resmen geri adım attı