Meta, 11 bin kişiyi işten çıkaracak: Reklam gelirlerinde ciddi düşüşler yaşanıyor

Meta, almış olduğu kararla binlerce kişinin işine son vermeyi planlıyor. Microsoft'tan sonra Meta'nın da böyle bir adım atması, teknoloji dünyasında yaşanan enflasyonun gidişatını sorgulatıyor.

Meta, 11 bin kişiyi işten çıkaracak: Reklam gelirlerinde ciddi düşüşler yaşanıyor
Meta, 11 bin kişiyi işten çıkaracak: Reklam gelirlerinde ciddi düşüşler yaşanıyor
GİRİŞ 08.03.2023 10:36 GÜNCELLEME 08.03.2023 10:36
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Geçtiğimiz gün Microsoft'un 689 kişiyi işten çıkaracağı haberini yayınlarken, Meta şirketinin de maliyetleri düşürmek için işten çıkarma yöntemine başvuracağına değinmiştik. Son zamanlarda benzer durumla karşılaşan teknoloji şirketleri işten çıkarmaların önüne geçemiyor.

META'NIN HEDEFİ MALİYETİ DÜŞÜRMEK

Bloomberg'in haberine göre, Mark Zuckerberg yönetimindeki Meta şirketinin kısa bir süre içerisinde binlerce çalışanı etkileyecek işten çıkarma kararı üzerinde yoğunlaştığı söyleniyor. Meta'nın Kasım 2022 yılında yayınladığı planda, 11 bin kişiye yakın çalışanın işten çıkarılacağına dair maddeler yer alıyordu.

Şirketin bu kararı maliyeti azaltmak için aldığı söyleniyor. Bloomberg'in haberinde yer alan bu bilgiye göre Meta şirketi, mali hedefleri göz önünde bulundurarak bu kararı uygulayacak.

Microsoft, 689 kişinin işine son veriyor!Microsoft, 689 kişinin işine son veriyor!

AKTİF FAYDA SAĞLAMAYAN PROJELER İPTAL EDİLECEK

Meta'nın CEO'su Mark Zuckerberg, şubat ayında yaptığı açıklamada aktif fayda sağlamayan projelerin iptal edileceğini iddia ederken;

"performans göstermeyen veya artık hayati olmayabilecek projeleri kesmeye" odaklandığını ve "daha hızlı karar almak için orta düzey yönetim katmanlarını kaldırmayı" planladığını söyledi.

Birçok firma gibi 2023 yılını "Verimlilik Yılı" olarak gören teknoloji devinin, bu doğrultudaki hedeflerinde ciddi adımlar atacağı düşünülüyor. Ayrıca Meta'nın aldığı bu kararda önemli rol oynayan etkenin, reklam gelirlerinde ciddi düşüşlerin yaşanması olduğu söyleniyor.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 1
  • hakan 1 yıl önce Şikayet Et
    değeri olmayan bir şeyi şişirip çok değerli bir şeymiş gibi göstermek de bir yere kadar, yakında coin paralar ve metaverse gibi saçmalıkların çoğu patlayacak. havaları inince hepsinin süper mario tadında sanal oyun kıvamında lüzumsuz şeyler olduğu ortaya çıkacak. neden bunlara bu kadar değer verdik diye pişman olanlar için keşkeler hiç bir şey ifade etmeyecek. yalan dünyanın içinde daha yalan organizasyonlardan öte şeyler değil bunlar.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrailliler esir takası anlaşması ve Netanyahu'nun istifası için yine sokaklara indi
Bakan Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması!