Facebook 9 yıl aradan sonra yeniden Messenger'a kavuşuyor!

Facebook, 2014 yılında Messenger uygulamasını yayınlayarak site ve Facebook uygulaması üzerinden mesajlaşmaya son vermişti. Facebook başkanının paylaştığı son bilgilere göre, Facebook'un Messenger özelliğine yeniden kavuşacağı belirtiliyor.

Facebook 9 yıl aradan sonra yeniden Messenger'a kavuşuyor!
Facebook 9 yıl aradan sonra yeniden Messenger'a kavuşuyor!
GİRİŞ 09.03.2023 12:30 GÜNCELLEME 09.03.2023 12:36

Facebook'un başkanı Tom Alison, Facebook Messenger için yeni bir duyuru yayınlayarak 2014 yılından beri süren değişikten geri döneceklerini belirtti. Facebook, ilk yıllarından 2014 yılına kadar mesajlaşma seçeneğini de içinde bulunduruyordu. Kullanıcılar ek bir uygulama indirmeden rahatlıkla Facebook sitesi ve uygulaması üzerinden birbirleriyle mesajlaşabiliyordu.

Facebook sitesi üzerindeki eski Messenger ikonu

FACEBOOK ÜZERİNDEN MESAJLAŞMA SONA ERMİŞTİ

2014 yılında Facebook'un messenger uygulamasını sunmasından sonra site ve uygulama içinde kullanıcıların mesajlaşma imkanı kalmamıştı. Kullanıcılar arkadaşlarıyla mesajlaşabilmek için bütün mesajlaşma özelliklerinin entegre edildiği Facebook Messenger uygulamasına ihtiyacı vardı.

WhatsApp, gruplarda bulunan bilinmeyen numaraları kaldırıyor!WhatsApp, gruplarda bulunan bilinmeyen numaraları kaldırıyor!

Kısa bir süre içinde Messenger ilgileri kendine çekse de kullanıcıların birçoğu Facebook üzerinden mesajlaşma özelliğinin kaldırılmasına tepkiliydi. Facebook kurulduğundan beri sosyal medya ortamında aktif olarak mesajlaşmaya başlamamızı sağlayan Facebook üzerindeki messenger özelliği, kullanıcılar için büyük bir önem taşıyordu.

Facebook Messenger | Tasarım: haber7.com | Ekrem Öztürk

MESSENGER 9 YIL SONRA GERİ DÖNÜYOR

Facebook'un başkanı Tom Alison, kısa bir süre sonra Facebook'u yeniden messenger özelliğine kavuşturacaklarını açıkladı. 9 yıl sonra Facebook'a yeniden eklenecek olan Messenger özelliği kullanıcıları sevindirecek gibi görünüyor.

Facebook'a eklenecek olan Messenger uygulaması ile kullanıcılar artık Facebook Messenger uygulamasına ihtiyaç duymadan Facebook sitesi ya da uygulaması üzerinden mesajlaşabilecek.

Meta'nın Aralık ayında test ettiği bu özelliğin ilerleyen zamanlarda Facebook'a dahil edileceği söyleniyor.

TİKTOK İLE MÜDADELE EDEBİLMEK İÇİN BU ADIMI ATIYOR

2 Milyar aktif kullanıcısına sahip olan Facebook, TikTok ile olan yarışta geri kalmamak için messenger uygulamasını site ve uygulamasına dahil ediyor. TikTok'ta yerleşik mesajlaşma uygulamasının bulunması kullanıcılara ek bir uygulama dayatılmadan mesajlaşmaya olanak sağlanıyordu.

Meta, Reels için yeni özelliğini yayınladı!Meta, Reels için yeni özelliğini yayınladı!

Facebook'un da buna benzer bir adım atarak kullanıcılarını uygulama üzerinde tutmayı hedeflediği belirtiliyor. Öte yandan geçtiğimiz günlerde "Facebook Reels" için de yeni güncellemeler yayınlanarak kullanıcılara sunulmuştu. Ayrıca buna bağlı olarak Facebook'un rakipleriyle olan yarışta lider konumuna gelmek için çalışmalar yürüttüğü söyleniyor.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakanlıktan yeni tereyağı kararı! En az yüzde 82 olacak
Kaza yapan İsrailli bakan Ben Gvir'in kaburgaları kırıldı