Microsoft Bing'den yeni rekor: Günlük 100 milyon kullanıcıya ulaştı!

13 yıl aradan sonra ilk defa 100 milyon kullanıcıya ulaşan Microsoft Bing'in başarısı yapay zeka teknolojisine dayanıyor. Microsoft'un yapay zeka alanında rakiplerinden önce hareket etmesi, Bing arma motorunun kullanımını artırdı.

Microsoft Bing'den yeni rekor: Günlük 100 milyon kullanıcıya ulaştı!
Microsoft Bing'den yeni rekor: Günlük 100 milyon kullanıcıya ulaştı!
GİRİŞ 09.03.2023 17:28 GÜNCELLEME 09.03.2023 17:33

Microsoft, Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Bing arama motorunun 100 milyon günlük aktif kullanıcıyı geçmeyi başardığını duyurdu. Bu durum Microsoft'un Edge tarayıcısıyla entegre yapay zeka destekli Bing Search'ü halka tanıtmasından neredeyse bir ay sonra gerçekleşti.

Geçtiğimiz ay yapay zekayı Bing arama motoruna entegre eden Microsoft, kullanıcı trafiğini üzerine çekmeyi başardı. Microsoft'un tarayıcı üzerindeki yapay zeka hamlesi, Google'a karşı çok büyük bir koz olarak görülüyor. Şirketin bu girişimi Google'dan önce gerçekleştirmesi, arama motoru yarışında Microsoft'u üst sıralara taşımaya yaradı.

ŞİMDİLİK GOOGLE'DAN DAHA POPÜLER KONUMDA

İlk olarak Haziran 2009 da tanıtılan Bing, o zamandan bu ana kadar çoğunlukla fark edilmeyen bir arama motoruydu. Google'a karşı neredeyse şansı sıfıra inen arama motoru, yapay zeka ile birlikte büyük bir ivme yakaladı.

Microsoft'tan Yusuf Mehdi, arama motorunun pazarda hala küçük ve düşük bir paya sahip olduğunu kabul ediyor. Ancak yeni Bing'in önizlemesini deneyen milyonlarca kullanıcının katılımı, ilerleyen zamanlarda Bing'i rakiplerine karşı daha avantajlı konuma getireceği düşünülüyor.

CHATGPT'DEN DAHA AYRINTILI BİR YAPAY ZEKAYA SAHİP

Bing'in sohbet özelliği, OpenAI'nin geniş dil modelinin daha yeni bir versiyonu tarafından destekleniyor ve uzun ve karmaşık kullanıcı sorularına zorlanmadan ayrıntılı yanıtlar verebiliyor. 

Yapay zeka destekli Windows 12 yolda! İntel işlemci üretimine başladıYapay zeka destekli Windows 12 yolda! İntel işlemci üretimine başladı

Microsoft, Bing arama kalitesini ve temel web arama dizinlerini iyileştirdiği için Prometheus modeline güveniyor. Windows 10/11'de yer alan varsayılan tarayıcısı olan Edge internet tarayıcısı son yedi çeyrekte önemli bir büyüme göstererek Microsoft'un arama motoru olan Bing'in denenmesine ve benimsenmesine katkıda bulundu.

Bing'in yapay zeka sayesinde şimdilik Google'dan daha popüler olmasına rağmen, Google tarayıcı ve arama motoru pazarında büyük bir alanı (%90) kapsıyor. Microsoft'un yapay zeka adımını aynı başarıyla devam ettirmesi durumunda Google'ı zorlayacağı düşünülüyor.

 

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Alman polisinden Filistin destekçilerine insanlık dışı müdahale!
 ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Eadeh'tan F-16 açıklaması